De Komedie Compagnie gaat de komende dagen een flinke uitdaging aan. Op zondag 17 november is er de laatste voorstelling van de Sunshine Boys, amper 24 uur later hopen acteurs Camilia Blereau, Dirk Van Vooren, Peter Bulckaen, Jan Van Hecke, Dirk Lavrysen, Anke Helsen, Britt Van der Borght en Saskia Debaere op diezelfde scène al te kunnen repeteren in het gloednieuwe decor van de Vlaamse versie van "Tom, Dick and Harry", het allernieuwste stuk van Michael en Ray Cooney: Jan, Pier & Pol. En dan is er ook nog zo een 'specialleke' als de bank op afstandsbediening. Première op 22 november!

Laatste voorstelling de sunshine boys

Er staat een bijzonder druk weekend op stapel in Theater Elckerlyc. Vanavond is er helaas alweer de allerlaatste voorstelling van De Sunshine Boys. Deze onweerstaanbare komedie met acteurs Dirk Lavrysen en Carry Goossens werd felgesmaakt en druk bezocht. Zelfs onze noorderburen wilden deze voorstelling niet missen, zo kwam ook topartiest André Van Duin genieten van dit heerlijke stuk. Ondertussen maakte regisseur Christophe Ameye met zijn uitgebreide cast de repetitieruimte onveilig ter voorbereiding van "Jan, Pier & Pol" dat op 22 november in première gaat op diezelfde scène. Komende week is dan ook cruciaal. Er moet gerepeteerd worden in het nieuwe decor en vanaf woensdag zijn er try outs met publiek om alle puntjes op de i te zetten. Op zondag 24 november is er dan de feestelijke voorstelling met prominenten en pers.

Opbouw decor "Jan, Pier & Pol" is een waar huzarensukje

Maar zover zijn we dus nog niet. Zondag, na afloop van die laatste voorstelling van DE SUNSHINE BOYS, wordt het gigantische decor onmiddellijk afgebroken en moet de scène vrijgemaakt voor de volgende productie. Het wordt een kort nachtje, want maandag om 7 uur 's ochtends, staat de vrachtwagen al te wachten met het decor van "Jan, Pier & Pol" dat tegen 17 uur helemaal opgebouwd moet zijn. Regisseur Christophe Ameye  laat zijn team met acteurs Dirk Van Vooren, Peter Bulckaen, Jan Van Hecke, Camilia Blereau, Anke Helsen, Dirk Lavrysen, Saskia Debaere en Britt Van der Borght dan al kennis maken met hun scène en biotoop voor de komende weken. Extra uitdaging en misschien wel intrigerend weetje is de bank op afstandsbediening. In deze productie wordt er immers nogal wat verstopt. Dat is niet altijd evident. Daarom bedacht de decorbouwer een ingenieuze driezitsbank op afstandsbediening. Backstage wordt deze aangestuurd en zien we de gekste capriolen gebeuren op de scène.

De nieuwste Cooney, eindelijk te zien in Vlaanderen.

Jan en Mieke gaan een baby adopteren. Het moet de gelukkigste dag van hun leven worden en daarom komen Jan zijn broers, Pier en Pol, een handje toesteken. Het resultaat van hun 'hulp' zijn twee illegale immigranten, een versneden lijk en een lading gesmokkelde sigaretten! Met een wijkagente en de inspectrice van het adoptiebureau in huis, wordt Jan tot het uiterste gedreven om vindingrijke oplossingen te verzinnen. Alles komt goed, want erger kan het niet worden, of toch wel?

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Jan, Pier & Pol
Datum: 
Vanaf 22 november 2013
Locatie: 
Theater Elkerlyck, Antwerpen

Reservatie:

Meer over