Speciaal voor de vele duizenden Belgen die ieder jaar naar het Balatonmeer trekken voor hun ultieme zomerfestival, komt Balaton Sound weer met een Belgian Stage. Deze zomer grootser dan ooit, met een programmering tot laat en onder meer Jamie Lee VI & Louis XIV, Kenn Colt, Michael Amani en 5NAPBACK op de line-up.

Het podium voor en door Belgen is inmiddels niet meer weg te denken uit het Balaton-landschap. Dit jaar dans je bij de Belgian Stage iedere festivaldag (8-12 juli) van ‘s middags tot ’s avonds laat op de muziek van Belgische EDM-, house-, techno- en allround-dj’s. Onder anderen 5NAPBACK, Vinny en Mattic keren deze zomer terug naar het Hongaarse festival.

Ook Louis XIV was al eerder aan het Balatonmeer te zien, maar deze zomer neemt hij voor het eerst de bekende Vlaamse Jamie-Lee Six mee als MC – in deze act toepasselijk omgedoopt tot Jamie-Lee VI. Verder maken zowel gevestigde namen als opkomende talenten van Belgische komaf hun opwachting, waaronder Kenn Colt, Michael Amani,Arthur Lewis, Ronny Retro en Thierry von der Warth.

De komende weken wordt het affiche verder aangevuld. Gehuld in de kleuren zwart, geelen rood krijgt de Belgian Stage deze zomer een nieuwe locatie op het festival. Ook zullen er Belgische bieren en andere lekkernijen, zoals Vlaamse friet, te krijgen zijn.

De line-up tot nu toe is hieronder te vinden, evenals in het Facebook-event.

De #BelgianStory
Behalve een Belgian Stage, is er dit jaar ook voor het eerst een Belgian Camping Deluxe op Balaton Sound. Bovendien rijdt de Balaton Sound Express weer, de jaarlijks uitverkochte festivaltrein die fans direct vanuit België naar het Balatonmeer brengt. Vijfdaagse tickets voor het festival zijn momenteel voor 239 euro te koop via de Balaton Sound website.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: