In Jamie & Jimmy’s Food Fight Club gaat Jamie Oliver samen zijn goede vriend Jimmy Doherty het voedselgevecht aan, want goed eten is het waard om voor te vechten. Een culinaire reis waarin ze op zoek gaan naar de lekkerste producten van Groot-Brittannië en ze andere Europese landen uitdagen om uit te maken wie de lekkerste worsten, sauzen, kazen en desserts maakt.

Tijdens het programma worden verschillende foodthema's aangehaald en gaan Jamie & Jimmy samen op zoek naar de beste varianten in Groot-Brittannië. Vervolgens reizen ze af naar het land dat claimt de beste variant te maken, om voor eens en voor altijd uit te maken wie het product het beste maakt.

De wedstrijden worden gespeeld met landen als Duitsland, Frankrijk, Italië en België, en op deze manier hopen ze de rest van Europa te overtuigen van hun liefde voor en de kwaliteit van Brits eten.

Op woensdag 28 januari trekken Jamie & Jimmy naar België om bier te vergelijken. De Britse celebrity zakte ook af naar Leuven waar hij voor zijn programma vijf Britse bieren vergeleek met vijf Belgische exemplaren. Bert Kruismans, een bierkenner, was de ceremoniemeester van dienst. Jamie maakte van de gelegenheid gebruik om zijn eigen Britse bier, Lady Marmelade, te promoten.

Jamie & Jimmy’s Food Fight Club, elke woensdag om 21u10 op njam!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: