Terwijl de meeste concerten in zijn aankomende Engelse tournee vollopen, kondigt James Morrison vandaag een nieuwe concertreeks aan voor het Europese vasteland. Tot grote vreugde van zijn Belgische fans komt de jonge Brit ons op 7 april zijn nieuwe album live voorstellen in de Ancienne Belgique!

In 2006 toonde hij zich met zijn debuutplaat 'Undiscovered'. Zijn slimme mengeling van soul en romantische ballades, in combinatie met zijn heerlijk doorleefde stem krijgt meteen de handen op elkaar. Songs als "You Give Me Something", "Wonderful World" en "The Pieces Don't Fit Anymore" zijn daar perfecte voorbeelden van en lanceren hem wereldwijd naar de hoogste regionen van de charts. Ruim drie miljoen exemplaren van deze eerste plaat vliegen over de toonbank, en hij sleept ook de Brit Award voor Best British Male Solo Artist in de wacht. Concerten en tournees stapelen zich op, net als enkele mooie samenwerkingen met collega-artiesten als Corinne Bailey Rae, John Mayer, Cat Stevens, Nelly Furtado en Jason Mraz. In 2008 verschijnt zijn tweede langspeler 'Songs For You, Truths For Me', die afklokt op ruim vijf miljoen verkochte exemplaren, gevolgd door The Awakening (2010), waarmee hij bewijst dat hij een artiest in volle bloei is en zijn meesterschap perfect onder de knie heeft.

Tegenwoordig maakt hij met Paolo Nutini en James Bay deel uit van de meest spraakmakende singer-songwriters van de Britse scene, en recent verscheen ook zijn vierde plaat. 'Higher Than Here' is verkrijgbaar sinds 30 oktober. Twaalf tracks, waaronder de straffe eerste single "Demons", tonen opnieuw de grenzeloze kwaliteiten van een begenadigd artiest. Grijp je kans op James Morrison live terug te zien met zijn grootste hits en zijn nieuwste werk; op donderdag 7 april in de Ancienne Belgique! Een grootse muzikale avond in het vooruitzicht! De ticketverkoop start op vrijdag 20 november om 9u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
James Morrison
Datum: 
Donderdag 7 april 2016
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over