Goele Bormans

Eindelijk was het zover voor James Cooke, na weken van intensieve trainingen, is zijn première in 40-45aangebroken. James speelde in 14-18 ook al mee en nam toen de fakkel over van Bert Verbeke. In 40-45 speelt hij de rol van Louis Segers, één van de twee broers. Hij zal deze rol delen met Jonas Van Geel, die tot voor kort zo goed als alle shows alleen voor zich nam. Zo goed als omdat er reeds een andere alternate was voor de rol van Louis, namelijk Michiel De Meyer. De drie mannen zullen deze rol samen voor hun rekening nemen. Hun tegenspeler blijft Jelle Cleymans al wordt hij af en toe afgewisseld door zijn alternate Jo Hens.

Zelfs na het zien van de eerste twee premières blijft deze musical prachtig om naar te kijken. Nog steeds bij het een derde keer te zien, weet de cast en het verhaal je te raken. Ook omdat er af en toe nieuwe gezichten op duiken. Naast een wisselende cast (groene en blauwe hoofdcast) zijn er ook af en toe alternates die opgaan waardoor er wat verschuivingen gebeuren. 12 shows per week spelen zou ook te zwaar zijn, want de acteurs leggen een heleboel kilometers af op zo’n voorstelling. En het gebeurt regelmatig dat er 3 voorstellingen zijn op 1 dag, een mooie verdeling is dan ook noodzakelijk. Naast James waren er dus nog enkele nieuwe gezichten in de hoofdcast. Voor de rollen van Marie en Sara gingen namelijk ook de alternates op. Dus ook voor Maja Van Honsté (Marie) en Liesbeth Roose (Sara) was het een spannende middag. Al namen beiden deze rollen al eens eerder voor zich en spelen ze de andere voorstellingen mee in het ensemble. De twee dames waren beide sterk zowel vocaal als in hun spel. Het was leuk om te zien hoe ze toch hun eigen toets gaven aan hun personages.

Ondanks de zenuwen zette James een knappe, stoere en mannelijke Louis neer. Vocaal is het een ander genre en timbre als Jonas, maar ook James wist het publiek te beroeren met zijn versies van de nummers. Hij kreeg dan ook een terechte staande ovatie bij het einde! Maar die was natuurlijk niet alleen voor hen. Ook de rest van de cast en het ensemble deed het fantastisch. Een dikke pluim voor allemaal want in deze zware routine van zoveel shows, zo’n technisch moeilijk stuk, slagen ze er toch keer op keer in om het publiek te ontroeren en een geweldig spektakel te bezorgen.

Heb je nog geen tickets? Wel dan moet je je haasten! Want ondanks dat ze keer op keer verlengen, ze hebben ondertussen al meer dan 500.000 tickets verkocht. En als deze sneltrein blijft voortgaan zijn de laatste tickets voor de nieuwe voorstellingen weer direct uitverkocht. Voorlopig speelt 40-45 maar tot en met 1 december 2019, maar je weet nooit dat het nog eens verlengd wordt…

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: