De Britse multi-instrumentalist en electronica producer James Blake geeft op woensdag 13 november een concert in AFAS Live, Amsterdam. De voorverkoop start aanstaande donderdag 16 mei om 10.00 uur via Ticketmaster.

Na het enorme succes van zijn eerste drie albums heeft James Blake zichzelf met Assume Form opnieuw uitgevonden. De muziekrecensenten beschreven begin dit jaar massaal en eensgezind hoe Blake het met zijn vierde studioalbum voor elkaar heeft gekregen zichzelf glorieus te overtreffen. Nadat Kendrick Lamar, Beyoncé, Frank Ocean en vele anderen zijn hulp inschakelden, omringt hij zich voor Assume Form opnieuw met mooie namen. De plaat bevat samenwerkingen met Metro Boomin, Travis Scott, André 3000, Moses Sumney en Rosalía.

De ontwikkelingen die de dertigjarige James Blake in zijn carrière doormaakt volgen elkaar in hoog tempo op. Nadat hij in 2010 enkele EP’s uitbrengt waar voornamelijk dubstepinvloeden op te horen zijn volgt het jaar erop zijn zelfgetitelde debuutplaat, een mix van minimalistische electronica, post-dubstep en moderne soul. Het album, met onder meer de hitsingle Limit To Your Love, markeert zijn doorbraak bij het grote publiek. De opvolger Overgrown uit 2013 levert hem een Grammy nominatie en een prestigieuze Mercury Award op. Het eveneens succesvolle album The Colour in Anything volgt in 2016 na een internationale tour met bezoeken aan onder meer North Sea Jazz en Lowlands.

Ook deze zomer is James Blake weer op Lowlands te zien en op 13 november in Amsterdam voor een eigen show in AFAS Live.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
James Blake
Datum: 
13 november 2019
Locatie: 
AFAS Live, Amsterdam

Reservatie:

Meer over