Eerder deze week kondigde de multi-getalenteerde Britse artiest James Bay de release van zijn langverwachte derde langspeler aan. ‘Leap’ verschijnt op 8 juli en is by far zijn meest persoonlijke album tot nu toe. Over gevoelens die hij nooit eerder durfde delen. Over de mensen in zijn leven van wie hij het allermeeste houdt. Over durven springen, ook al is het soms in het duistere en onbekende. Gelijktijdig met de aankondiging lichtte hij reeds een tipje van de sluier met tweede single “One Life”, over zijn grote liefde Lucy. James Bay en zijn onafscheidelijke gitaar maken binnenkort ook hun grote terugkeer naar het podium. Met ‘The Leap Tour 2022’ stelt hij zijn nieuwe werk live voor aan zijn publiek en dat doet hij ook in ons land. Afspraak op donderdag 17 november in Trix Antwerpen.

Hoewel zijn nieuwe plaat vrolijker en hoopvoller dan ooit klinkt, zijn het vooral weemoedige liedjes die van de singer-songwriter met lange haren en hoed een wereldster maakten. “Hold Back The River” en “Let It Go” uit debuutalbum ‘Chaos and the Calm’ zijn voor eeuwig en altijd in het collectieve geheugen gegrift en leverden hem naast lovende kritieken uit alle windstreken ook mooie spots op de meest prestigieuze podia, indoor en outdoor, op. James Bay was onder meer te gast op Rock Werchter edities 2015 en 2018, waar hij heel wat harten heel wat tellen sneller deed slaan.

Tickets voor het concert in Trix zijn beschikbaar vanaf vrijdag 27 mei om 9u via livenation.be en kosten €34,50 inclusief servicekosten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over