Meer dan enkele seconden luisteren naar Jain volstaan om te weten dat je iets speciaals ontdekt hebt… Kies één van de nummers – gelijk welk – uit het debuutalbum ‘Zanaka’ van de Parisienne, en meteen ben je verrast, gepakt en heb je een glimlach op je gezicht..

Deze eerste plaat uit 2015, die met drievoudig platina bekroond werd, leverde Jain in 2017 een ‘Victoire de la Musique’ op als beste zangeres, en begin 2018 zelfs een nominatie voor de Grammy Awards. Sinds de release van ‘Zanaka’ zat Jain niet stil: ze heeft ondertussen al ruim 200 concertdata op de teller staan, , waaronder ook in ons land een uitverkochte AB en shows op Brussels Summer Festival en Rock Werchter, waar ze het publiek helemaal voor zich won.

Deze ervaringen brachten haar vervolgens terug naar de studio. “Een nieuwe wind”, zegt ze doodeenvoudig. Met Yodelice aan haar zijde bracht Jain de laatste maanden door met het polijsten van ‘Souldier’: een tweede plaat, waarop we haar passie voor ritme nóg beter kunnen proeven. Uiteraard speelt Afrika nog steeds een grote rol, zoals in “Oh Man”, begeleid door de Malinese kora van Sidiki Diabaté (zoon van de legendarische Toumani Diabaté). “Ik wou mezelf heruitvinden”, voegt Jain eraan toe. “Verder gaan dan het alledaagse. Het is een mix geworden”.

Volgend op de release van ‘Souldier’ op 24 augustus, kondigt Jain ons vandaag een nieuwe tournee aan, die haar op zaterdag 15 juni naar Vorst Nationaal in Brussel brengt! Een voorverkoop met korting loopt van vrijdag 7 september om 10u tot en met donderdag om 10u. De reguliere ticketverkoop start op donderdag 13 september om 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: