Jaguar Jaguar releaset een 2e single ‘My Guess’ van de aankomende EP ‘Madelyn’ (release 31 januari 2020) die voorgesteld wordt in Ancienne Belgique op 1 maart 2020.

De band bestaat nog maar net één jaar, maar heeft in die tijd gewerkt aan een nieuw hoofdstuk waarmee ze hun audiovisuele wereld uitbreiden. Samen met de nieuwe EP brengt Jaguar Jaguar een bijbehorende kortfilm uit. Na het zonnige Spanje waar ze hun eerste EP ‘Montjoi’ schreven, trok de band naar de afgelegen Franse bossen om in alle rust aan nieuwe muziek te werken. Door de Lynchiaanse omgeving werden ze geïnspireerd om muziek en film te doen samensmelten. Het thema van de kortfilm is de onbereikbaarheid en de zoektocht van een verlangen.

De dualiteit van gevoelens die gepaard gaan bij het besef dat het verlangen zelf een onbereikbaar iets is, is waar ‘My Guess’ over gaat. Twijfels worden afgewisseld met hoopvolle gedachten in het hoofd van een personage die op zoek is naar een evenwicht in deze innerlijke strijd. De videoclip van ‘My Guess’ is net zoals de eerste single ‘Out Of Sight ft. Témé Tan’ een fragment uit de kortfilm geregisseerd door fotografe Tina Herbots en gitarist Emiel Raeymaekers. Het fragment bevindt zich op het breekpunt in de zoektocht naar het verlangen dat nog nooit zo dichtbij is geweest maar wordt vastgehouden door mentale en maatschappelijke barrières.

Op 1 maart 2020 staat Jaguar Jaguar in de AB Box waar ze het nieuwe materiaal aan het grote publiek zullen voorstellen. Voor dit nieuwe hoofdstuk mag je je verwachten aan een audiovisuele trip doorheen de jungle waar deze jaguars zich het beste in thuis voelen.

LIVE

  • 24/1, Nosta, Opwijk (try-out)
  • 30/1, Café Café, Hasselt (try-out)
  • 14/2, Maassilo, Rotterdam (support Balthazar)
  • 22/2 ,Paard, Den Haag (support Balthazar)
  • 23/2, Doornroosje, Nijmegen (support Balthazar)
  • 24 + 25/2 ,Paradiso, Amsterdam (support Balthazar)
  • 1/03, AB, Brussel (release show)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over