2015 was het jaar van de grote comeback van Jacques Vermeire: in de zaal als de godfather van de bekkentrekkerij en op het witte doek als DDT in de Kampioenen-film die half Vlaanderen naar de bioscopen lokte. Ook was Jacques het voorbije jaar op literair gebied aanwezig met zijn boek ‘De man met de pet’. Maar 2016 begint met één van zijn goede voornemens: “Ik ga eens een quiz presenteren!”

Team 1: Guga Baul en Ann Tuts

Ann Tuts schitterde in 2015 niet alleen als Doortje in F.C. De Kampioenen, in de fictiereeks Bevergem kwam Vlaanderen te weten dat de actrice een rasechte West-Vlaamse is. Ze kan het dan ook bijzonder goed vinden met teamcaptain Guga Baúl met wie ze strijdt voor de krokantste prijs in een tv-programma: een jaarvoorraad goudgele kroketten.

Team 2: Ruth Beeckmans en Jan Verheyen​

Ruth Beeckmans is bijzonder blij dat ze langs een van de meest succesvolste regisseurs van België mag zitten. Met de tweede Kampioenen-film voegt Jan Verheyen weer een topper aan zijn indrukwekkende palmares toe en voor VTM NIEUWS maakte hij het jaaroverzicht ‘De Film van het Jaar’. En daarmee is Jan zeer goed geplaatst om te quizzen over 2015. Zonder kroketten huiswaarts keren zou eigenlijk niet mogen…

op het menu

Als stevige amuse serveert Jacques Vermeire in de fotoronde ‘Raar maar haar’, bekende Vlamingen op een bedje van iemand anders zijn of haar coiffure. De teams moeten raden wie die weelderige haardos afgestaan heeft voor een transplantatie.

De captainsronde is in deze aflevering van Zijn er nog Kroketten? ‘Van den hond’. De hond Lady Xena gaf in 2015 in Belgium’s Got Talent het goede voorbeeld door het nummer ‘I will always love you’ mee te zingen. Ook captains Guga en Ruth mogen zich aan haar zangstijl wagen en huilen de bekendste lovesongs mee. Benieuwd of Jan Verheyen en Ann Tuts ze nog herkennen.

Geen menu zonder kroketjes: de grappigste 5-jarigen van het land bespreken op geheel eigen manier de figuren van het jaar. En voor Jacques Vermeire aan het dessert begint, zorgt Jan(tje) met de pet nog voor een memorabel optreden. Maar wie gaat er aan de haal met de royale voorraad kroketten? In de finale zullen Jan en Ann moeten bewijzen wiens geheugen nog het best functioneert na de nieuwjaarskater.

De volledige afleveringen van Zijn er nog Kroketten? kunnen na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: