Folk/Americanazanger Jack Francis komt op vrijdag 30 oktober met nieuwe single “A Little Love”. Thuisland Engeland is al helemaal overtuigd van zijn kwaliteiten, maar in Nederland moet hij zijn eerste muzikale voetsporen nog zetten. Is dit de single die daarvoor gaat zorgen?

In iets meer dan een jaar tijd is Jack Francis van het spelen van kleine lokale optredens in zijn geboorteplaats Southampton naar grote Britse festivals gegaan, zoals het Isle of Wight, Victorious en Stone Free Festival in de O2 Arena. Debuut-EP “The Van Wyck Expressway” kreeg direct landelijke aandacht, mede vanuit BBC Introducing en in de BBC Radio 6 Music-show van Tom Robinson. Begin 2017 kwam de titelloze tweede EP uit. 'A Little Love' is het eerste dat hij sindsdien uitbrengt.

  • "Angstaanjagend wonderbaarlijke akoestische deuntjes getint in old school Americana." - Southampton Music Magazine
  • "Briljante stem en geweldig talent voor songwriting!" - BBC Introduction

Verwachtingen hooggespannen
In Engeland waren de verwachtingen van tevoren hooggespannen. BBC Introducing draaide de single al op zaterdag 10 oktober. De zender belooft "een briljante stem en geweldig songwriting-talent!". Met deze single gaat Jack Francis de volgende fase van zijn muzikale carrière in, met wat wordt verondersteld een "game-changing" nummer voor iedereen die het geluk heeft het te mogen horen. Een oude ziel in een jong lichaam. Een vakman die het respect afdwingt van iedereen die hem ziet spelen, met een stem die zich onderscheidt van de rest.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over