Elke eerste zaterdag van september vieren we de Internationale Dag van de Baard - en derhalve ook een beetje de Internationale Dag van de Grappen van Ben Crabbé. Baarden zijn dus in. Let wel: dat betekent niet dat ze ook hip zijn.

K3-jurkjes zijn in, maar niemand zou durven te beweren dat ze hip zijn. Hetzelfde geldt voor Dimitri Vegas & Like Mike. Of voor pop-uprestaurants. Ja, ze duiken te pas en te onpas op. Tot in Knokke-le- Zoute toe. Maar ze hip noemen? Nee, dat zou ongepast zijn.

Hip ben je pas als je bedóéld in bent. Als je iets dóét met je baard, bijvoorbeeld. Zomaar op kin en kaken wat plukken laten staan, volstaat dus niet. Anders zou op elke jongenskamer een poster van Frida Kahlo hangen, Ivan Sonck nog af en toe op tv komen en Jelle Cleymans veel meer platen verkopen.

Nog een geluk dat we die laatste kordaat hebben laten weten dat hij niet in onze 'muzikale visie' paste. Spelen daarentegen wel ten dans op 5 en 6 augustus – al dan niet met stoppelbaard met concentrische cirkels: J. Castle! Milo Meskens! Gangthelabel! En – zo jong, zo blond, en wellicht niet meer zo lang alleen - Emma Bale!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Zeverrock
Datum: 
5 & 6 augustus 2016
Locatie: 
Zottegem
Meer over