Energiek, monsterlijk en gewelddadig. Zo wordt de nieuwe -en allereerste- single van Gentse rockband Creatif Mindz omschreven. Het trio laat zich van hun sterkste kant zien met het ritmische nummer. De inspiratie van de tekst, die de zanger en bassist Iskander Moens schreef haalde hij uit een donkere droom die hij in het nummer probeert te schetsen.

’It’s Fake’ werd geproduceerd door Erik Van Biesen. Eindigend met met een vette solo van gitarist Achilles De Raedt en het geknetter van drummer Sybe Versluys’ cymbalen ben je helemaal wakker geschud!

Tuxedo Rock is de stijl die hen best beschrijft, maar ze zijn meer dan dat. Al twee keer stonden ze in de finale van Kunstbende en ook over de landsgrens hebben ze intussen indruk gemaakt met hun finaleplaats in het Zeeuws-Vlaamse muziekconcours Steenworp. Het Nederlandse multimediaplatform ‘3voor12’ beschreef hen als Belgische alleskunners die rocken in de lijn van Triggerfinger. Een genot om naar te kijken én te luisteren want tijdens optredens en daarbuiten wordt er niet gekeken op een solo meer of minder. Dat het allemaal zo makkelijk lijkt te gaan op hun jeugdige leeftijd, doet ook daar wenkbrauwen fronsen.

Luister naar ‘It’s Fake’ hier.

Live


  • 21/09 Charlatan, Gent
  • 
29/09 Vive La Route, Eeklo

  • 30/09 Oost.Best, N9

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over