Credit: Itches

Itches ontwaakte in 2020 uit een cryogene slaapverlamming om de wereld te verblijden met hun ‘Carapunk’. De drie leden groeiden op in de gevaarlijke sloppenwijken van Los Kempos nabij Antwerpen (niet te verwarren met de eerder rustige Kempen). Het geluid van de band is doordrenkt met de smaak van goedkoop ingeblikte pils en is een verrukkelijke cocktail van rammelige garagerock, 60s freakbeat, oerpunk, krautrock en zware jangle.

Op 23 augustus verschijnt de debuutplaat van Itches, Two Flies In One Clap via UhmYeahSure Records en Ronny Rex. De naam is een verbastering van het bekende gezegde. Vandaag starten de pre-orders van de 12" vinyl en kan je al luisteren naar hun nieuwe single Master Of Time.

“Bind een lasso rond de tijd, want voor je het beseft ben je het heden kwijt.” Master Of Time heeft de structuur van een sprookje zoals je het kent van de gebroeders Grimm. Het nummer vertelt het verhaal van een schuchtere engel en een zelfverklaarde prins die kampt met slaapverlamming en al eens graag een glas wijn en genotmiddelen nuttigt. Uiteindelijk sterft de prins om eeuwig in het gezelschap van de engel te blijven en er een sigaretje mee te delen.

De lo-fi catchiness van de band doet denken aan groepen als Black Lips, Thee Oh Sees en Ty Segall. Hun optredens zijn luid en hun energie werkt aanstekelijk. Get clapped, if you can catch them alive!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over