Italië en Guido Belcanto...twee werelden met vele raakvlakken, zie ook het huiveringwekkend mooie "Rome bij Nacht" op zijn debuut album "Op Zoek naar Romantiek".

In 1990 bracht Guido Belcanto op z'n tweede langspeler "Plastic Rozen Verwelken Niet" de song "Mijn Verjaardag" uit, een aandoenlijk maar tegelijk bijzonder geestig lied over in eenzaamheid je eigen verjaardag vieren, en er toch het beste van maken. Het nummer groeide uit tot een klassieker in het Belcanto repertoire.

Onlangs werd het nummer met verve gecovered door de Italiaanse, literair geïnspireerde zanger-componist Beppe Giampà; een feit dat ook de Italiaanse pers niet ontgaan is. Vlaamse artiesten die vertaald en gecovered worden in het buitenland... het gebeurt niet alle dagen !

Guido Belcanto: 'Een song van eigen makelij in de eigen moedertaal, het Vlaams geschreven gecoverd zien worden in de taal van Verdi, Petrarca en Dante door een bekende Italiaanse zanger, dat doet iets met een mens, dat is een cadeau waar je blij van wordt'

Guido werkt momenteel in de studio aan een nieuw album dat dit najaar verschijnt bij Starman Records

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over