Goele Bormans

Naar aanleiding van het nieuwe concert van de "Musical zingt..."-reeks spraken we de vorige weken nog met Laurenz, Maja, Elke en Deborah. Last but not least is Nicoline Hummel aan de beurt! Nicoline is voor de meesten bekend als hoofdinspecteur Tineke Schillebeeckx in de buuurtpolitie, maar slechts weinigen weten dat ze een musicalopleiding gevolgd heeft. Voor de buurtpolitie was Nicoline reeds te zien in reeksen als Wittekerke en Familie, daarnaast speelde ze onder andere ook mee in de musical Oliver. Wie erg benieuwd is om haar eens te horen zingen, moet zeker eens een kijkje gaan nemen naar "Musical Zingt Top of the Divas" waar ze op 3 september in mee doet.

Wat is voor jou persoonlijk het thema diva? En wat moet een diva hebben?

Diva’s zijn voor mij vooral “grootste” madammen, grootste stemmen, maar vooral ook qua stijl en persoonlijkheid. Mensen denken bij grootste stemmen direct aan heel veel geluid, maar Marilyn Monroe behoort ook tot het lijstje diva’s en dat was geen madam met een grote klep. Maar Marilyn had absoluut de uitstraling en de persoonlijkheid van een diva, niet op een negatieve manier.

Wie is je favoriete diva allertijden?

Elke Buyle. (lacht) Dat is veel te breed, ik vind dat een moeilijke vraag! Er zijn er zoveel, en allemaal om andere redenen. Een Aretha Franklin is wel geweldig in haar genre. Een Amy Winehouse is totaal iets anders, maar dat was ook een grootse madam. Ik kan er zo nog 10, of eerder 50 opnoemen, vandaar ook onze goed gevulde show. (lacht)

"Laat ons hopen dat we dat kunnen, we gaan daarvan uit, of vooral Laurenz, onze regisseur, gaat daar vanuit."

Zie je jezelf als een diva? Of is dat voor jou echt ‘ik ga een rol spelen’.

Ik ga uiteraard een rol spelen, dat is ons vak. Wij zijn nu in de fase waarin alles nog moet gemaakt worden. Maar onze karakters een beetje kennende, zijn wij het tegenovergestelde van wat een diva inhoudt. Ik zie ons al alle drie daar staan van “nee, nee, doe gij dat maar want gij kunt dat beter, ik doe wel iets anders”. Alle drie te bescheiden om een rasechte, onvervalste diva te zijn, maar gelukkig kunnen we het wel acteren (lacht).

De diva’s zijn voor jou erg uiteenlopend, de muziek dan ook? Het kan dus ook een intiem nummer zijn dat je op diva niveau brengen?

Dat kan zeker! Of tenminste: laat ons hopen dat we dat kunnen, we gaan daarvan uit, of vooral Laurenz, onze regisseur, gaat daar vanuit. (lacht) Maar inderdaad, àlles zit er wel in. Ik kan mij niet voorstellen dat iemand op het einde van die avond teleurgesteld naar huis gaat, omdat er een stijl niet heeft ingezeten. Het is zo uiteenlopend.

"Mijn stresslevel ligt momenteel vér buiten mijn comfortzone!"

Kijk je ernaar uit?

(schiet in de lach) Ik denk dat je ons achteraf nog eens moet interviewen als het allemaal achter de rug is. Het is vooral heel veel zelfstudie en je kan zelf maar zoveel alleen doen. Alles moet nog samen komen, dat gebeurt allemaal in die laatste week. En op dat moment is dat allemaal nog heel veel uitzoeken. Ik denk dat we wat twijfelachtig reageren, omdat we zien welke berg er nog moet beklommen worden. Laurenz heeft er ook een spel van gemaakt om ons uit onze “comfortzone” te halen. En ik kan je verklappen, dat is gelukt! Mijn stresslevel ligt momenteel vér buiten mijn comfortzone! (lacht)

Voor jou is het de eerste keer dat je meedoet met “Musical zingt…”. Heb je vorig jaar de show gezien of heb je nog geen idee hoe het eraan toegaat?

Ik heb de show gezien. Ik heb met open mond in de zaal gezeten. En dat zeg ik niet snel! Ik kwam van mijn werk en ik had op voorhand aan Laurenz gevraagd of het erg was als ik misschien wat te laat ging zijn. En hij zei “nee dat is niet erg, dat is een feestje, niemand gaat het merken als je de zaal binnenkomt als de show al bezig is.” En dat was dus écht zo! Die zaal stond op zijn kop van het begin tot het einde. Dat was waanzinnig indrukwekkend wat de collega’s daar gedaan hebben. En nu weet ik pas op hoe weinig tijd dat ze dat gedaan hebben, dus nu ben ik nog meer onder de indruk. Het was een fantastisch leuke show, iedereen kwam er geweldig goed uit. Dat was heerlijk om te zien!

Nu ga je dus aan de andere kant staan, nu moet jij zorgen dat het een feestje is in de zaal.

Ik reken op mijn collega’s daarvoor. (schatert)

"Een goeie artiest vertelt een verhaal en sleept zijn publiek daarin mee."

Wat vind je van de jongens? Zijn het voor jou ook echte diva’s?

Ik ken de jongens niet persoonlijk, ik heb er nog niet mee gewerkt. Maar ik hoor alleen maar positieve dingen over “the boys”, hoe goed ze kunnen zingen en dansen en dat ze een leuke préséance hebben. Dus als ik daarop afga, dan komt het helemaal goed!

Mogen ze van jou de show stelen? En wat zou je dan doen?

Iedereen mag van mij de show stelen, zolang je je vak kent en iets te vertellen hebt, absoluut. Want dat is voor mij de basis van ‘artiest zijn’, een verhaal te vertellen hebben. Of je nu zingt of danst of acteert of schildert of…, een goeie artiest vertelt een verhaal en sleept zijn publiek daarin mee. Anders zijn bewegingen maar bewegingen en noten maar noten, ook al klinken ze mooi…

De titel is “Musical zingt…” maar toch is het niet echt een musical. Wat maakt het voor je zo anders? En vind je dat leuk dat het totaal iets anders is?

Het is zó uiteenlopend, zo’n uitgebreid programma krijg je binnen de musicalwereld niet vaak voor je kiezen. Hoe beangstigend en spannend het ook is, dat maakt het juist de uitdaging en speciaal. Ik heb zo het gevoel dat deze ervaring “once-in-a-lifetime” gaat zijn. Ik hoop van niet hé, “ten-in-a-lifetime” zou beter zijn. Maar het gegeven en het concept is niet iets waar wij vaak voor gevraagd worden.

"En het is eens iets anders dan in een flikkenpakske rondlopen."

Hou je zelf een beetje van glitter and glamour? Als je naar één première zou gaan, zou je jezelf dan zo aankleden, als een beetje een diva, of liever iets soberder?

Ik vind dat wel eens leuk. Maar de dag van vandaag gebeurt dat gewoon nog heel weinig. Ik denk dat je al echt in Hollywood moet zitten om echt alles uit de kast te mogen halen zonder dat je vreemd bekeken wordt. Maar galajurken, glamour and glitter, ik vind het wel eens heerlijk om je volledig in die stijl uit te dossen. Nu, ook niet elke dag hoor, want dat lijkt me heel vermoeiend. (lacht)

Wat heeft jou overtuigd om mee te doen met dit project?

Goh in eerste instantie omdat Laurenz mij gevraagd heeft. Ik heb de vorige show dan ook gezien en ik vertrouw erop dat het allemaal goed komt. En omdat het iets is dat je niet elke dag meemaakt. Het is, denk ik, ook wel tijd om nog eens iets te laten zien in de zang-richting. Ik zit ondertussen al acht seizoenen in de buurtpolitie en ik denk dat de meeste mensen een beetje vergeten zijn dat ik ook nog kan zingen. Het maakt evengoed deel uit van mijn vak en mijn opleiding. En het is eens iets anders dan in een flikkenpakske rondlopen. (lacht)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: