Peter Minnebo

In normale omstandigheden vierde Jan zijn 70e verjaardag met publiek twee jaar geleden. De ‘Show van M’n Leven’ zou toen in première gegaan zijn. Corona vergalde het feestje en 2 jaar later maakt dit 70+2. Geen nood, hij is nog altijd dezelfde fitte allround entertainer op het podium.

De nieuwe première zal doorgaan op 27 mei en vanaf dan zal Jan de iconische Elckerlyc zaal plezieren tot 12 juni. Jan doet het niet alleen en koos een select allegaartje van topartiesten, mensen die hij al jaren kent en met wie hij dolgraag werkt: Kobe Van Herwegen, Patrick Onzia, Franky Boy, Goele De Raedt en Sofie. Muzikaal begeleiding door de Lou roman Band.

Op 22 maart liet Jan en zijn kornuiten al een exclusieve preview zien aan de pers. Een 30 minuten wandeling doorheen enkele hoogtepunten van de show.

Jan, een nationaal en internationaal icoon in menige showtempels in binnen –en buitenland blikt terug op zijn carrière aan de hand van sketches, visuele acts, muziek en liedjes. Het wordt uitkijken naar verrassende duetten.

Aan het einde van de preview bracht Dirk van Vooren, van Theatertainment, niet symbolisch maar wel echt op het podium de grote verjaardagstaart, waar Jan letterlijk zijn neus mocht insteken.

Frontview besteeg het podium na de show voor een interview met Sofie, een ‘grote’ zangeres en muzikaal allround, die aan Jan’s zijde zal performen.

Hoe kwam u terecht in ‘De Show van M’n Leven’?

“Het initiatief kwam van Jan. Het blijkt dat ik de lievelingszangeres ben van hem. Ik vond het een fijne uitnodiging en een geweldige eer.”

Had u vroeger met hem reeds samengewerkt?

“Ik werkte zelf regelmatig met de Lou Roman Band en soms traden we op in dezelfde shows. Ik herinner me dat ik toen ik nog deel uit maakte van Trinity en in shows heb gespeeld waar Jan was. Ik denk aan shows met Henk van Montfoort en Gaston & Leo. Er was een fijn respect wederzijds en het klikte van in het begin. Jan houdt van mooie muziek en is zelf een fijne muzikale man.”

Houdt u ook van sketches?

“Ik zing in deze show duetten met Jan. Een uitdaging is je tekst onthouden en de timing van de interactie. Sketches op zich zijn niet zo mijn ding, muziek gaat me meer af. Met jazz, één van mijn favoriete genres, kan ik soms improviseren en dat doe ik graag.”

Improvisatie, dat gaat richting revue. Winterrevue, mogen ze u daarvoor vragen?

“Oei, liever niet. Winterrevue is een enorm groot spektakel. Als ik me maar niet moet verkleden, dan kan er voor mij heel veel. Zeker als ik me muzikaal kan vinden in wat er van mij verwacht wordt.

Jazz, maar we horen u ook in Kerstliederen.

“Veel mensen kunnen me niet in een vakje plaatsen en in feite heb ik dat graag. Ik doe Big Bands, ( onlangs nog met de VRT Band) shows, kleine cluboptredens, heel divers en dat is fantastisch. En trouwens, mijn idolen doen dat ook.”

En dat zijn….

“Chaka Khan , de klassiekers, soul muziek.”

Ook Burt Bacharach en easy listening ligt u nauw aan het hart?

“Absoluut, Bacharach zing ik heel graag. Ik ben trouwens begonnen bij “Ontdek de Ster” met een lied van Burt Baccharach. Het is volledige muziek met mooie arrangementen. Mooie verhalen en knappe zanglijnen.”

U bent fan van de jaren ’60 en ’70 muziek?

“Absoluut, inclusief de jaren ’80. Toen stopte het voor mij. Mijn kinderen zijn dan geboren en dus ook minder tijd.”

Ooit gedroomd van een deelname aan het songfestival?

“Ik heb het geprobeerd. Twee keer met Trinity en eenmaal solo. Zou het nu niet meer aankunnen. Toen wou ik het heel graag. En had het zeker fijn gevonden.”

Interview: door Gust Charrin

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Sofie, Jan Van Dyke
Locatie: 
Elckerlyck

Reservatie:

070/691002
Meer over