Wij spraken dinsdag na afloop van children of the street met Michael schuddinck en dit is het resultuaat.

Hallo Michael,
hoe kijk je nu terug op je carriere tot nu toe?

Heel gevarieerd. Voor Star Academy heb ik musicals, TV-werk, radiowerk, dubbing, theaterwerk,… gedaan. Star Academy is echt puur commercieel en de showbizzwereld en het bevalt me wel. Het is leuk om te mogen optreden en dat je zelf meer een hoofdrol speelt in het gegeven.

Wat vond je met je ervaring van star academy?

Wel ik vond het superfijn. Ik heb er wel wat dingen bijgeleerd, veel interessante mensen door leren kennen en toch wel goei vrienden aan over gehouden. Vooral het optreden in het Sportpaleis is een droom die uitkwam voor mij, een single uitbrengen,… het is allemaal wat en overkomt je. Je komt uit die academy en ineens ben je gekend. Dat is wel allemaal raar om mee te maken en je leven veranderd daardoor wel, maar ik heb niet veel negatiefs erover te vertellen. Als de kans er zou zijn, zou ik het nog eens doen met andere woorden!

Heb je nog veel contact met de medekandidaten?

Ja. Vaak gebeurd het al eens dat we samen moeten optreden ergens. Onlangs nog met Afi in het Sportpaleis. Binnenkort komt er een heuse reunie met alle studenten en leerkrachten, dus dat zal wel echt tof worden. Tussendoor spreek ik al eens af, gaan we samen weg, bellen, sms’en of mailen we of komen we elkaar tegen op feestjes. Natuurlijk met de ene wat meer dan de andere, maar echt na 1 jaar nog redelijk veel met de meesten.

Hoe zie jij de toekomst tegenmoet?

Wel momenteel zeer druk. We zijn druk bezig met een full-CD en een nieuwe band. Op 27 mei wordt de groep voor pers en publiek voorgesteld. Het zal ook al een voorstelling zijn van het genre muziek dat ik ga zingen en je zal dan merken dat het vrij verassend zal zijn.

Wat zou je doen als op een dag je carriere voorbij is?

Ik zou gewoon verder gaan met mijn leven en zien wat er nog verder komt. Natuurlijk blijf je eraan werken en wil je verder geraken, maar laten we hopen dat die dag momenteel er nog niet snel aankomt!

Hoe was het sportpaleis ?

Een unieke ervaring. Voor duizenden kinderen mogen zingen is waanzinnig! Die reacties van die kinderen en hoe die doen is echt WAUW! Dat is iets dat zo overweldigend is en voor je het weet is het voorbij. Maar echt daar mogen staan is een eer en vooral al die leuke reacties, dat maakt het des te leuker!

Mogen we ooit misschien een dvd van je verwachten?

Goh ja, misschien wel hé?!
We zullen nu zien wat het wordt met deze band, maar voor dit jaar zal dat nog niet zijn denk ik. Ik heb al altijd graag in een film willen spelen, maar Michael het concert op DVD… dat zou pas grappig zijn!

Zijn er veel mensen die je op straat herkennen?

Redelijk wel ja. Ik dacht dat dat na 1 jaar zou veranderen en na al de aanpassingen van haar en kledij is daar nog niet veel in veranderd. Zelfs al zit ik nog in andere provincies, daar blijft dat hetzelfde. Wel raar dat dat zo blijft en gelukkig natuurlijk voor binnenkort. Ik vind dat wel een vorm van appreciatie dat de mensen je nog herkennen en vaak reacties die erbij komen. Maar ik verschiet er nog hard van dat het nog altijd zoveel is.

Zijn er nog veel fans die je tijdens star academy hadden gesteunt en nu nog steeds day heart fans zijn?

Ja, ik krijg toch nog per dag een tiental mails binnen met vragen, reacties, nieuws,… Ik probeer er elke dag op te reageren en elke mail of brief goed te lezen. Daar zitten vaak leuke en grappige dingen tussen. Soms zitten er ook schokkende verhalen tussen en dingen die me echt pakken. Ik beantwoord dan ook heel graag die dingen terug.

Voel je je al wat thuis in de showizz?

Goh eigenlijk nog niet zo.
Het is allemaal nog zo wat onwennig na een jaar. Je wordt er echt ingegooid en het is nog veel aanpassen, maar of ik me er eigenlijk wel ooit zou in thuis voelen?! Dat is pas een goeie vraag… hahahahaha! Nee, ik vind het wel leuk… Vele fijne mensen ook en ik leer veel dingen bij voor mezelf en over mezelf dus… Het is een unieke ervaring in je leven!

Bedankt Michael voor je reactie.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: