Peter Minnebo

Beleef een bijzonder kerstconcert met bekende artiesten: pianist & componist Daniel Verstappen, Dimi en zangeres Loredana! Niet alleen zullen prachtige kerstliederen de revue passeren, bovendien zal Daniel Verstappen de pianobegeleiding verzorgen bij een sprankelend gastoptreden van het Zonhovense koor POPTIMUS, onder leiding van dirigent Wouter Vandevoort.

Als suprise act, zullen DIMI & Daniel hun gloednieuwe Single "Mag ik dan bij jou" brengen!

Frontview Magazine mocht afgelopen maandag al eens bellen met Dimi tijdens de repetities.

Dimitri Vantomme aka Dimitri D’Anvers, is al jaar en dag gekend in de Vlaamse showbizz als artiest (DJ/zanger) en presentator bij Ment TV en voormalig programma “We like to party”.

https://menttv.be/presentator/dimitri-vantomme

Hoe bent u op het muzikale pad van Daniel terecht gekomen?

“Vorig jaar presenteerde ik de Loftrompetten om Ment Tv, doe ik elk jaar trouwens. Daniel was er te gast met Loredana. Hij sloeg achteraf een babbeltje met mij . Hij wist dat ik wel wat met Antwerp Pride bezig was, dus er was al een connectie. Het contact bleef en ik liep al een tijdje met het idee om met het nummer ‘Mag Ik dan bij jou’ (origineel van Claudia Breij) iets te doen. Eigenlijk al van het moment toen Marco Borsato, samen met Armin van Buuren, een hit had met ‘Hoe het danst’. Als ik dan toch het nummer zou willen interpreteren met een eigen touch, waarom dan niet met een klassieke pianist? Toen vielen de puzzelstukken in elkaar. Na een koffietje met Daniel, besloten we om het samen aan te pakken.”

Zeer recent hebben jullie de single voorgesteld in de Bonaparte Karaoke Bar (Antwerpen). Wat me opviel, met zowel de zang als de piano werd er zeer veel gevoel en emotie in het nummer geïnjecteerd. Smaakt dit naar meer?

“Heel veel mensen, die ik al heel lang ken, zijn geschrokken van het feit hoe gevoelig ik kan zijn in dat nummer. Ik denk dat dat komt omdat ik in wezen een ambiancemaker ben. Ik sta normaal met een 4 koppige liveband op het podium of ik zing enkele nummers van mezelf tijdens mijn DJ set met het klassieke ‘handjes in de lucht, laat jullie eens horen!’. In dit geval, sta je met een superstraffe pianist op het podium. Het was lang geleden dat ik me zo goed voorbereid heb voor een optreden. Dit keer was het niet entertainen maar écht zingen. Daniel heeft echt de betere kant van mij naar boven laten komen.”

Wat de clip betreft, er zit veel mobiliteit in! Een trip langs de highlights in Antwerpen. Het nodige plezier eraan beleefd?

“Sowieso, al is het altijd wel wat stressen. Ik wou bewust Antwerpen gebruiken om die clip te maken, omdat Antwerpen op die 25 jaar die ik er woon , zo veranderd is. Een super grave stad met heel wat contrasten, oude gebouwen, het havenhuis, het vlinderpaleis (nieuwe gerechtshof). Omdat er tijdens de opnames enkele dingen misgelopen zijn, hebben we niet alles kunnen aandoen. Zeer tevreden met het resultaat! Iets uniek voor België.”

Kunnen we die single in den Bonaparte in Karaoke-stijl komen zingen?

“Ja hoor! (lacht) Er draaien bij mij 15 Dj’s, de meesten draaien de single spontaan, zonder dat ik het vraag, en er is altijd zoveel ambiance met dat nummer! Onlangs ging een tent op een WK dorp van 1200 man zo los, dat ik het volledige nummer gedraaid heb. Na een ‘we want more’ heb ik het nog eens herhaald. We voelen dat het leeft bij de mensen, ondertussen meer dan 30000 streams op Spotify, 50000 views op Youtube, in de top 10 van de iTunes chart België.”

En ook op Ment Tv te bekijken?

“Sinds afgelopen zaterdag zijn we ‘Ment Lieveling’,omdat we de meest gedraaide plaat zijn bij Ment. De candlelight versie komt vrijdag 9 december uit en er komt ook een aparte videoclip .”

De teletijdmachine katapulteert jullie terug in de tijd en jullie worden 3 kerststalfiguurtjes : Koning Dimi, Engel Daniel en Maria Loredana. Welke mooie muzikale boodschap zou u willen meegeven aan de Frontview Magazine lezers?

(lacht) “Dan zou ik graag de Amerikaanse televisiester RuPaul willen citeren:

‘If you can’t love yourself, how the hell can you love somebody else?’ “

Veel succes en tot zondag in de Sint-Quintinuskerk te Zonhoven!

Kom op zondagnamiddag 11 december naar de Sint-Quintinuskerk in Zonhoven (centrum); het concert start om 15.00 uur.

Kortom, laat uw Kerstmaand goed beginnen vanuit de 'Kathedraal van de Kempen'.

Tickets en info:

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Dimi
Datum: 
11 december 2022
Locatie: 
Zonhoven

Reservatie:

Meer over