Esther kennen we allemaal uit Idool 2007 zij moest nipt het loodje leggen voor winnaar Dean Dellanoit. Wij hadden een gesprek met haar net na haar optreden tijdens POP eiland, zij vertelde ons met plezier wat de toekomstplannen zijn en hoe ze tegen de zomer aankijkt. Verder kunnen wij jullie alleen maar aanraden om een optreden van Esther bij te wonen het loont alvast de moeite! Met nummers als ’Walk Away’ – ‘Say a Little Prayer’ – ‘Fallin’ & ‘Irreplacable’ krijgt ze al snel het volledige domein op haar hand.

Esther, je hebt deze week je platencontract mogen tekenen op je verjaardag, wat vind je daarvan?
Ja enorm leuk natuurlijk, ik heb mogen tekenen bij SonyBMG dat was ook de platenfirma waar ik echt op hoopte om bij te mogen, en ja op mijn verjaardag zoals je zei dat is natuurlijk ook héél leuk en een mooier verjaardagsgeschenk had ik me niet kunnen voorstellen.

Jouw album en single zullen Nederlandstalig zijn vanwaar die keuze?
Wel eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat het idee van de platenfirma kwam zij vroegen of ik dat niet zou zien zitten, en ik heb toen een dagje respijt gevraagd om er over na te denken maar de keuze was wel heel snel gemaakt en ik sta achter die beslissing niet voor 100 maar voor 200%.

Ben je niet bang dat je door dat Nederlandstalige repertoire een braaf imago gaat opgekleefd krijgen?
Neen, zeker niet want een imago creëer je volledig zelf en ik denk dat Nederlandstalig niet onmiddellijk hoeft gepaard te gaan met té braaf. En ik ga ook geen enkele andere artiest gaan kopiëren ofzo eh! Ik blijf gewoon mezelf met mijn eigen stijl die ik nog moet uitzoeken maar het zal 100% Esther zijn!

Je agenda zit behoorlijk vol voor deze zomer, wat zijn de plannen?
Zoals je zegt het agenda zit vol maar niet vol/vol, plezant vol! (lacht) neen daar versta je niets van waarschijnlijk! Ik bedoel gewoon dat het heel plezant is wat ik nu doe en dat ik veel boekingen heb zorgt ervoor dat ik meer op een podium kan staan en doen wat ik dolgraag doe, zingen. Dus mij hoor je absoluut niet klagen, integendeel ik ben heel dankbaar dat ik deze kansen krijg en ik ga ze met beide handen aannemen!

Bedankt Esther voor je tijd!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: