Aan dit al zeer indrukwekkende muziekjaar mogen we nog een nieuwe comeback toevoegen! Interpol is back in business, na vier jaar radiostilte. Hun vijfsterrenconcert in de KluB C van Rock Werchter toonde overduidelijk dat het trio uit de New Yorkse scene in grote vorm is!

Paul Banks (gitaar, zang), Daniel Kessler (gitaar) en Sam Forgarino (drums) brengen hun nieuwe, vijfde album uit in september, en vertrekken aansluitend op een internationale tournee, die ze in de herfst aftrappen.

De sombere, krachtige en gepassioneerde band duikt op in de New Yorkse scene van East Village, net als The Strokes en de Yeah Yeah Yeahs. Hun eerste langspeler ‘Turn On The Bright Lights’ (2002) is een onverdeeld succes. Het is mooi, duister, en afwisselend triest en optimistisch, waarmee Interpol vergelijkingen met illustere voorgangers als Joy Division en The Smiths oproept. ‘Antics’ volgt in 2004 en is even briljant en scherpzinnig als zijn voorganger. In 2009 brengen ze ‘Our Love To Admire’ uit. Beide platen brengen wereldhits als “Slow Hands”, “Evil” en “The Heinrich Maneuver” voort. In 2010 kiest U2 de band voor de tweede maal als support act uit, voor hun wereldtournee. En in datzelfde jaar brengt Interpol een knap zelfgetiteld album uit, dat hun dominante positie nog verstevigt.

Vandaag is de release van hun vijfde plaat in zicht. ‘El Pintor’ is geschreven en geproducet door de groep zelf, en bevat samenwerkingen met Brandon Curtis (The Secret Machine), Roger Joseph Manning Jr. (Beck) en Rob Moose (Bon Iver)! Tien tracks die doen denken aan de krachtige sound van hun beginjaren. De gitaren zijn scherper dan ooit en de stem van Paul Banks is nog steeds even meeslepend. Interpol maakt een stop in ons landje op zaterdag 24 januari 2015 in Vorst Nationaal. Een onmisbaar concert! De voorverkoop begint op vrijdag 18 juli vanaf 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Interpol
Datum: 
Zaterdag 24 januari 2015, 20u
Locatie: 
Vorst Nationaal (Club), Brussel

Reservatie:

Meer over