Zopas werd bekendgemaakt dat Engel, de derde langspeelfilm van Koen Mortier, geselecteerd is voor het komende Toronto International Film Festival, het grootste en belangrijkste filmfestival van Noord-Amerika. De film zal er op 11 september zijn internationale première beleven in de sectie Contemporary World Cinema, die een overzicht wil bieden van het beste wat de niet-Engelstalige film te bieden heeft.

“Ik ben trots en gelukkig dat Engel geselecteerd is voor de Contemporary World Cinema-sectie van het 43stefestival van Toronto. Dit betekent dat TIFF mijn films drie keer op rij geselecteerd heeft”, laat regisseur Koen Mortier weten in een eerste reactie. Mortiers eerste twee langspeelfilms Ex-drummer (2007) en 22 mei (2010) stonden ook in Toronto op het programma.

Ook producente Eurydice Gysel is blij met de selectie: “De selectie van Engel op het Canadese A-list festival toont niet alleen de kwaliteiten van Koen als regisseur, maar is ook het bewijs dat het verhaal over de grenzen heen gaat. Als producent is het in ieder geval een enorme meerwaarde om, na onze nationale première in Oostende, de film ook internationaal te presenteren. Het is de uitgelezen plek om partners aan te spreken voor Koens volgende film, Haunted, gebaseerd op een boek van Chuck Palahniuk.”

Engel is een bewerking van de roman Monoloog van iemand die het gewoon werd tegen zichzelf te praten van Dimitri Verhulst. Eerder werd al bekend dat de film het Filmfestival Oostende zal openen op 7 september. Paradiso brengt de film uit in de Belgische bioscopen op 19 september.

Op maandag 27 september om 13u zal de foto-expo Engel: Van Boek naar Film naar Boek ingehuldigd worden aan de Venetiaanse Gaanderijen in Oostende in aanwezigheid van regisseur Koen Mortier, schrijver Dimitri Verhulst en directeur van het Filmfestival Oostende Peter Craeymeersch.

Tot en met 13 september kan iedereen daar in openlucht en op groot formaat de beelden van Engel bewonderen. De foto’s worden begeleid door teksten uit Monoloog van iemand die het gewoon werd tegen zichzelf te praten van Dimitri Verhulst, waarop de film gebaseerd is. De filmeditie van het boek zal vanaf dan ook terug in de rekken liggen, uitgebracht door Atlas, met het posterbeeld van fotograaf Stephan Vanfleteren als nieuwe cover

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: