'Illusies'... dit achtletterwoord loopt als een mysterieuze rode draad door de 17de editie van Filem'On (25 oktober - 4 november 2023). Het Internationaal Filmfestival voor Jong Publiek is uitgegroeid tot een referentie-evenement in Brusselse cinemazalen en richt zich tot kinderen en jongeren van 2 tot 16 jaar. Het festival staat meer dan ooit bol van de avant-premières, de workshops, maar vooral van heel veel filmplezier voor oud... en voor jong.

Filem’On viert de 17de editie met een uniek programma voor scholen, families en verenigingen op Brusselse culturele toplocaties. Het filmfestival biedt een mix van meer dan 130 kortfilms, langspeelfilms, animatie en documentaires. Er zijn Belgische, Europese en internationale competitiesecties en vaak zijn er regisseurs of acteurs aanwezig tijdens vertoningen. Daarnaast zijn er ook tal van workshops, filmstages en cinéconcerten! Het jaarthema is “ILLUSIES” en daarbij horen optische illusie, raadsels en magie, maar ook kritische blikken die doorheen maatschappelijke illusies prikken. Tijdens deze editie van Filem’On is niets wat het lijkt en gaan scherpe ogen op ontdekking!

Ziehier alvast wat praktische informatie over de 2023-editie:

  • Start festival op woensdag 25 oktober
  • Einde festival op zaterdag 4 november
  • 11 locaties in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (cinemazalen en cultuurcentra)

De volledige programmatie van de 2023-editie van Filem'On zal vanaf eind september op de website van het festival verschijnen: www.filemon.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over