Na het allerlaatste speelweekend van het bijzonder goed onthaalde MASTERCLASS, kan producent InTeam Producties zich nu volop focussen op de voorbereidingen van de repetities van de iconische musical LELIES. De cast van de musicalproductie LELIES, die vanaf 6 september in de Rode Zaal van het Fakkeltheater speelt, bestaat uit ervaren musicaltalenten Tim Saey, in de rol van Simon, Hannes Vandersteene als bisschop de Bilodeau en Brecht Callewaert als Gravin De Tilly, Rudi Giron, oa in de rol van Broeder Saint-Michel en Baron De Huë en Florian Slangen als Madame de Rosier. De nieuwe lichting "musicalgeweld" bestaat uit Wout Puimège, als de jonge Simon, Ruben Santens als Vallier, Joppe Dekoker als de jonge Bilodeau en Thomas Servranckx als ensemblelid. LELIES heeft een iconische status gekregen in het Vlaamse en Nederlandse musicallandschap, bijgevolg staat de hele ploeg te trappelen van ongeduld om aan de slag te gaan in LELIES. Vanaf augustus wordt er volop gerepeteerd in het Fakkeltheater.

EEN VLAAMSE TOPPARTITUUR
Het verhaal speelt zich af in een Canadese mannengevangenis in de jaren '50. Onder leiding van Simon Doucet voeren gevangenen een toneelstuk op voor Bisschop Jean Bilodeau, Al snel blijkt er veel meer te schuilen achter deze opvoering. De verwachtingen liggen hoog. LELIES mag immers prat gaan op een Vlaamse toppartituur van de hand van Sam Verhoeven met échte musicalclassics als 'Uit de mist', 'Heb me lief', 'De leegte in mij', 'Waarom bidden?' en 'Als ik ga'. Een zevenkoppig orkest o.l.v. Charles Vanden Broucke begeleidt de cast bij deze muzikale score.

NOG STEEDS BRANDEND ACTUEEL - WANT HIER VALT EEN BISSCHOP VAN ZIJN VOETSTUK
"Lelies" blijft brandend actueel, met een verhaal waarin een bisschop van zijn voetstuk valt. De kracht van dit stuk ligt in Michel Marc Bouchards geraffineerde verhaal. Actuele thema's zoals het taboe rond homoseksualiteit, gelijke kansen en vrije meningsuiting komen aan bod. Meteen heel wat thema's waar In Team Producties al vaker mee aan de slag ging.", vertelt regisseur en producent Niels de Valk enthousiast.

LELIES is te zien vanaf 6 september in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.
Info en tickets: www.in-teamproducties.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over