National Geographic verlegt zondag op de slotdag van de Winterspelen in Pyeongchang de blik naar het politieke spel. In ‘Inside North Korea: Dangerous Games’ staat de vraag centraal hoe de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un de Spelen bij de zuiderburen heeft aangegrepen om zijn imago op te poetsen. De special is zondag 25 februari om 20.30 uur te zien op National Geographic.

image

Nucleaire spanning

Terwijl in de maanden voorafgaand aan de Winterspelen de nucleaire spanning steeg tussen Kim Jong-un en president van de Verenigde Staten Donald Trump, was daar opeens een teken van hoop tijdens de openingsceremonie van de Spelen: de twee Korea’s besloten onder een gezamenlijke vlag mee te lopen. Ook stuurde Kim Jong-un zijn zus als officiële vertegenwoordiger naar de ceremonie.

Presentator Bob Woodruff bezoekt voor ‘Inside North Korea’ onder andere het skioord dat Kim Jong-un in Noord-Korea heeft laten aanleggen. Verder worden in de special beelden vanuit Pyeongchang gecombineerd met interviews, reportages en archiefbeelden. Zo schetst de special een beeld van het politieke gewicht van de Olympische Spelen en toont het hoe landen het evenement gebruiken voor het verbeteren van hun imago.

‘Inside North Korea: Dangerous Games’ wordt zondag 25 februari om 20.30 uur uitgezonden op National Geographic.

Over National Geographic

National Geographic staat wereldwijd garant voor entertainment met een doel. De belangrijkste verhalen uit de wereld van wetenschap, reizen, natuur en meer worden iedere maand gedeeld met 487 miljoen kijkers via televisie, 416 miljoen volgers op sociale media en 54 miljoen lezers via het magazine. Meer dan een kwart van de opbrengst van National Geographic komt ten goede aan de National Geographic Society. Via de Society worden wereldwijd National Geographic Explorers ondersteunt die onze kennis van de wereld vergroten en verspreiden.

De zender National Geographic is te ontvangen op Telenet op kanaal 51, bij Proximus en Scarlet op kanaal 96, bij Orange op kanaal 11, bij TV Vlaanderen vanaf Basic Light op kanaal 25. De tijdschriften National Geographic, Traveler, Historia en Junior zijn overal verkrijgbaar.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: