Inschrijven voor de editie 2022 kan nog tot en met 15 mei

De PrixFintroPrijzen supporting young artists werden vorig jaar voor het eerst uitgereikt en waren van meet af aan een doorslaand succes. De prijzen richten zich specifiek tot jonge kunstenaars en artiesten. De laureaten ontvangen niet alleen een fikse geldprijs maar ook ondersteuning op andere vlakken, zoals writers/artists in residence plaatsen of mentorschappen bij bekende kunstenaars. Jaarlijks wordt er maar liefst 80.000 euro verdeeld over vijf categorieën: Literatuur, Film & Fotografie, Theater & Dans en Beeldende Kunsten.

Draag tot en met 15 mei een jong cultuurtalent voor!

Kandidaten kunnen niet zichzelf inschrijven. Elke persoon, academie, uitgeverij, vereniging of cultuurorganisatie die zich actief bezighoudt met een van de bovenstaande categorieën kan een jong talent (minimum 18 en maximum 32 jaar) voordragen, en dit dus tot en met 15 mei. Een korte motivering en de nodige praktische info invullen op het inschrijfformulier volstaan. Het formulier vindt u via www.fintro.be/fintroprijs

Een pleiade aan bekende ambassadeurs

Bekroond regisseur Michael Roskam, theater-en tv-icoon Warre Borgmans, de bejubelde dichteres Charlotte Van den Broeck en Laureaat PrixFintroPrijs 2021, theatermaker Maxim Storms, zetten mee hun schouders onder de PrixFintroPrijs. Naast de nieuwe ambassadeurs wordt de PrixFintroPrijs actief ondersteund door andere grote namen als beeldend kunstenaars Hans Op de Beeck en Koen Vanmechelen en cineasten Jean-Pierre en Luc Dardenne.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over