De wereldberoemde Italiaanse filmcomponist Ennio Morricone gaf gisteren het startschot van zijn grootste wereldtournee tot nog toe. De 12.500 toeschouwers in de uitverkochte Ziggo Dome in Amsterdam vroegen om verscheidene bisnummers en trakteerden de componist op een staande ovatie.

Het concert in Amsterdam was meteen het eerste van de uitgestelde tournee van de Maestro, die van een rugletsel moest herstellen en bijna één jaar buiten strijd was. Hij zal maar liefst 20 grote Europese steden aandoen, waaronder oa Brussel op dinsdag 3 februari. Voor dit concert zijn er slechts nog een handvol kaartjes te koop via Sherpa.be.

Als meest succesvolle componist in de geschiedenis van de filmmuziek dirigeerde Morricone een repertoire van de beroemdste werken uit zijn meer dan 50-jarige carrière. Hij trad op met het 86-koppige Czech National Symphony Orchestra, de 76 zangers van het meerstemmige Kodaly Choir uit het Hongaarse Debrecen, en zijn trouwe Italiaanse solisten, onder wie ook sopraan Susanna Rigacci.

Ennio Morricone componeerde meer dan 500 soundtracks voor het witte doek en de beeldbuis, maar schreef ook absolute muziek. Hij is de enige filmcomponist ooit die een Academy Award in ontvangst mocht nemen voor zijn hele carrière. Hoogtepunten waren zijn soundtracks voor Once Upon a Time in the West, One Upon a time in America, A Fistful of Dollars, The Untouchables, The Mission, Cinema Paradiso, The Best Offer enz. Zijn muziek voor The Good, The Bad and The Ugly staat op de tweede plek in de top 200 van beste soundtracks ooit.

Na de overweldigende reactie van het publiek wist een glunderende Morricone ons het volgende te vertellen: “Ik barst van de energie. Het is bijzonder lonend om voor zo’n groot en gul publiek te staan, omringd door vrienden. Het is een echt feest! Ik kon me geen betere start van deze wereldtournee inbeelden en kijk er al naar uit om mijn fans in de andere steden te ontmoeten.” End Content Text

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Ennio Morricone
Datum: 
Dinsdag 3 februari 2015
Locatie: 
Paleis 12, Brussels Expo

Reservatie:

Meer over