De Leuvense band The Lighthouse, tot dusver één van de revelaties van 2017, releaset vandaag in één klap twee nieuwe nummers! De single ‘Backbeats’ is de zomerse en übercatchy pop waar The Lighthouse een pattent op heeft. Op ‘Headlights’ tonen ze ook een meer intrigerende indiepop kant.

Beluister beide nieuwe nummers hier: https://lnk.to/LightBack

Met frisse, dansbare popsongs en een melodieuze cocktail van meerstemmige zang met gitaar, toetsen en swingende drums zorgt The Lighthouse zowel op plaat als op het podium voor een instant goed humeur! Dat het succesrecept van The Lighthouse werkt, bewijst het mooie rijtje hoogtepunten.

Zo bracht een reeks van meer dan 100 live shows de band onder andere al op het Hongaarse topfestival Sziget. Hun debuut EP ‘Let's Make a Scene’ kwam een jaar geleden uit en kon rekenen op lovende reacties in binnen- en buitenland. Maar het is pas met hun daaropvolgende single 'Hollywood' dat de band het grote publiek wist te bereiken en het hoogste schavot wegkaapte bij De Nieuwe Lichting van Studio Brussel.

Deze zomer zie je hen live aan het werk op o.m. Pukkelpop, Rock Zottegem, Suikerrock en Maanrock.

Huub Reijnders (o.m. Kaiser Chiefs en Gabriel Rios) producete de twee nieuwe nummers Backbeats en Headlights in zijn Blue Hotel Studios in Haarlem. Hij zal ook de rest van de nieuwe EP producen die in het najaar uitkomt. De single Backbeats is een co-productie met Pieter Schrevens die ook Hollywood geproduced heeft (Five Days).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over