‘Sin Cleopatra’ is de tweede single van Indianizer’s nieuwe album ‘Nadir’ dat op 18 oktober uitkomt. Razendsnelle ritmes en nostalgisch klinkende gitaarriffs begeleiden een hypnotiserende, muzikale trip. Beluister ‘Cleopatra’ op Youtube, Spotify of Apple Music.

Cleopatra is een onbereikbare koningin, je ziet haar in je dromen, maar je kunt haar nooit veroveren. Ze is geen persoon, maar een mentale staat waar je naar verlangt. Verschillende gitaren vermengen zich met elkaar en creëren elke keer nieuwe landschappen, terwijl de basgitaar en drums de grond onder je voeten vandaan slaan. Het verlangen naar Cleopatra laat je boven jezelf uitstijgen.

Het nieuwe album ‘Nadir’ is doordrenkt van donkere visioenen en melancholie. Diverse ritmes uit de wereldmuziek vormen zoals altijd de essentie van Indianizer’s muziek. Op ‘Nadir’ vindt een verschuiving van focus plaats; van discoklanken uit het Midden-Oosten naar meer Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse vibes.

Indianizer combineert psychedelische rock, Zuid-Amerikaanse ritmes en Afrikaanse vibes tot een speciaal soort wereldmuziek die ze psych-tropical-beat noemen. De band treedt op in heel Europa, onder andere op grote showcasefestivals als Eurosonic en Transmusicales. De Italianen stonden in de voorprogramma’s van belangrijke namen als Os Mutantes, King Gizzard And The Lizard Wizard, Hailu Mergia, Elektro Guzzi, Black Lips en Fat White Family.

Indianizer live shows, najaar 2019

  • Donderdag 24 oktober - Cul de Sac, Tilburg
  • Zaterdag 26 oktober - Cayen, Enkhuizen, double bill met Max Meser Group
  • Zaterdag 9 november - De Gudde Wëllen, Luxemburg

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over