Double bill, double pret. Zéker wanneer dat Belgium’s finest Great Mountain Fire en Protection Patrol Pinkerton samen op een podium brengt. Tonnen indian summer, woensdag 16 december, Nijdrop – Opwijk!

Great Mountain Fire
De verademing was groot toen Great Mountain Fire deze zomer na een hiatus van drie jaar hun terugkeer aangekondigde. Geheel terecht overigens; verse worp ‘Sundogs‘ dingt nu al mee voor Album van het Jaar.

Wat er in tussentijd zoal gebeurde in de band? Grote stappen voorwaarts nemen, bijvoorbeeld, met perfecte songs van laagjes indie, psychedelica en zomerse reverb tot gevolg. De nieuwe plaat werd opgenomen in het Amerikaans Theater (Expo ’58, anyone?) en dat voel je zo. De gigantische hallen zijn hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de vette reverb en geëxperimenteer met magneetbanden liet de fuzz gitaren tot hun recht komen bovenop de aardse, analoge sound. U weet waar naartoe voor die portie impressionistische psychedelica en tropische-freak outs!

Protection Patrol Pinkerton
Goesting; zowat hét kernwoord bij PPP, tevens de attitude bij de Tieltse heren op het podium. Eind november ligt tweede album annex popmeesterwerk ‘Good Music Beautiful People’ in de rekken, übercatchy oorworm ‘Don’t Wreck This’ kende U al uit de hotlist van Studio Brussel.

Het begon in 2012 met het winnen van pop- en rockconcours De Beloften. ‘Future = Our Home‘ ging hard, De Afrekening leerde hen dan weer kennen met ‘This Time‘. Al die wapenfeiten leverde hen naast de verovering van België ook een uitgebreide tournee langs Nederland, Duitsland en Schotland op. The Van Jets wou PPP en hun zomersingles koste wat kost mee op clubtournee. Geef ze maar eens ongelijk!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: