De eerste aflevering van Reclame AUB werd de voorbije week warm onthaald door gemiddeld 766.571 kijkers (live+5, 35,8% op VVA 18-54). Op donderdag 5 december 2013 staat host Nathalie Meskens met een brede tandpastasmile klaar om 3 nieuwe sympathieke reclamefans te ontvangen. Pieter François uit Keerbergen heeft misschien een streepje voor want hij dook al in verschillende reclamespots op. Maar ook de Kortrijkse Angelique Vlieghe durft wel eens in bikini te verschijnen als zij niet voor de klas staat. En ja, daar is beeldmateriaal van. Jan De Cat uit Heist-op-den-Berg tenslotte kan geholpen worden door zijn talenkennis. De zestalige man hoopt stiekem op wat Italiaans, Spaans, Duits, of waarom ook geen Portugees reclamemateriaal.

De grootste reclamekenner van de drie maakt kans op een reis naar een plek waar de lucht blauwer en de zon geler is, dan op alle billboards van zonnecrèmes samen. In de eerste ronde proberen Jan, Angelique en Pieter zo veel mogelijk reclameslogans, logo’s en jingles te raden, want de winnaar mag als eerste een van de bekende spelpartners kiezen.

Dankzij zijn drievoudige werking is hij grijzer dan ooit. Hij wordt doorgaans geleverd met zijn beste vriend Peter en glitterjurken zodat je hem als vrouw kan verkleden. En hij is verkrijgbaar in de coulissen van elke Vlaamse musical. Hij gebruikte zijn zonen om reclame te maken voor papa’s musical Spamalot, maar voor welk chipsmerk maakte Stany Crets zelf reclame?

Veerle Dobbelaere: Deze lekkernij vind je voor de camera’s, op het podium of in je favoriete SM-club. Maar op donderdag 5 december gewoon achter de speldesk in Reclame AUB, waar ze ook een filmpje met zichzelf voorgeschoteld krijgt. Want hoe heeft Veerle haar acteerstudies betaald?

En voor de ware liefhebbers van de smaak, is er nog deze BV: Hij is het kwaliteitslabel van de culinaire wereld, de Michelin van de sterren, de Master van de chefs, the Taste van de Lage landen, en is exclusief te verkrijgen in de Franse Provence. Maar wat weet Wout Bru, die zelf reclame maakte voor het water dat zijn familienaam draagt, van andere spots?

Welk duo weet het meest over De Schonen Hoek en over een bende bejaarden met heimwee naar hun studententijd? Waarvoor maakte een naakte obese man reclame? Waarom zullen groenten na deze aflevering nooit meer hetzelfde zijn? Bovendien komt ook Sinterklaas langs in de voorlaatste ronde, om al even op te warmen voor zijn drukke nacht.

Reclame AUB vanavond om 20.35 uur bij vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: