Ondertussen hebben ze zelf de smaak te pakken en vinden Sasha & Davy het erg fijn om toffe, creatieve, originele TikToks te delen met volgers. Wat ze maken valt in de smaak, want hun recente filmpjes werden meer dan 360.000 keer bekeken. Naar aanleiding van hun nieuwste single ‘Meer Van Jou’ trok het Kempische koppel naar Breda, waar ze in de hippe SuperNova Experience, hét walhalla voor wie graag foto’s en filmpjes maakt om te delen op social media, de videoclip draaiden. Naast de opmerkelijk fluo 80’s-outfits, die perfect matchen met de moderne 80’s-sound van de single, ontdek je in de clip o.a. nog een inventief, uitdagend TikTok-dansje. De opnames waren spannend, want 2 dagen eerder lag Sasha nog in het ziekenhuis.

80’s

Voor ‘Meer Van Jou’, hun nieuwste single, lieten Sasha & Davy zich muzikaal inspireren door de populaire 80’s-sound die je vandaag ook terugvindt in de nieuwste songs van The Weeknd of Harry Styles. Het koppel dat dit jaar hun 10-jarig muzikaal bestaan viert, liet zich voor de videoclip inspireren door TikTok, het populairste sociale medium van het moment. “We hebben zelf ook al een tijdje een kanaal, maar de TikToks die we er maakten, waren tot voor kort beperkt. Het duurde even, maar ondertussen hebben we de knop omgedraaid en met onze eigen, grappige TikTok-filmpjes zagen we in no time hoe ons account steeg naar bijna 13.000 volgers. Dagelijks komen er nog nieuwe volgers bij, dus we zijn goed vertrokken. We zijn erg tevreden dat onze filmpjes zo goed worden onthaald. Als wij tegenwoordig een nieuwe TikTok delen, krijgen we daarop een massa reacties. Mensen zijn ondertussen vertrouwd met onze humor en positieve boodschappen. Net als wij, vinden ze het leuk en dat doet deugd. Het motiveert ons alvast om door te gaan.”, zegt Sasha enthousiast.

Breda

We zijn de eerste Vlaamse artiesten die in het hippe, Bredase SuperNova Experience de kans krijgen om in de meer dan 25 unieke, kleurrijke settings een videoclip te draaien, inclusief een gewaagd TikTok-dansje. De locatie is hét paradijs voor wie graag foto’s en filmpjes deelt op sociale media. Als je luistert naar onze nieuwe single ‘Meer Van Jou’, hoor je moderne 80’s-invloeden. Het is die beeldvoering die we doortrekken, bijvoorbeeld wanneer je ons in beeld ziet voorbijkomen in de befaamde fluopakjes uit de jaren tachtig. In het Tik Tok-museum, want zo wordt de locatie op sociale media ook genoemd, hebben we ons vooral gefocust op de ruimtes die spontaan het 80’s-gevoel opriepen. Fluo kleuren, maar ook een discobol en oude VHS-cassettes, zorgden voor de perfecte achtergrond. Als je naar de beelden kijkt en ziet wat wij aanhebben, dan weet je dat we ons die dag compleet hebben uitgeleefd (lacht). Ja, de opnames waren echt geweldig. Zelfs de choreo op ons nieuwste ‘Meer Van Jou’-TikTok-dansje is met de nodige oefening gelukt”, zegt Davy Gilles.

Ziekenhuis

In aanloop naar de clipopnames in Breda, was het voor Sasha & Davy, regisseur Benjamin L De Mulder en zijn team behoorlijk spannend, want 2 dagen voor de draaidag lag Sasha nog in het ziekenhuis. “Vanwege zeer hevige buikpijn werd ik onverwacht opgenomen. Na een grondig onderzoek ging het uiteindelijk om een slokdarmontsteking, die met de juiste medicatie meteen kon worden aangepakt en behandeld. Het is overduidelijk mijn zwakke plek, want het is al de derde keer dat ik dit meemaak. In volle voorbereiding voor de opnames van onze video was het best lastig, maar dankzij de goede zorgen van het videoteam, is alles tijdig en vlot gelukt. Alleen op het einde van de draaidag, toen we de scènes draaiden met ons zotte ‘Meer Van Jou’-TikTok-dansje, was er hevig protest van mijn maag en slokdarm. ‘The show must go on’, dus met veel plezier en op pure adrenaline heb ik volgehouden tot de clip helemaal was ingeblikt”, zegt Sasha.

Romeo & Julia

De clipopnames in het mooie Breda, dichtbij de Belgische grens, riepen bij Davy heel wat mooie herinneringen op: “Een beetje verder vind je het Chassé Theater, een prachtige plek waar we jaren geleden nog stonden met de musical ‘Romeo & Julia’. Die heeft op alle vlak ons leven veranderd, want daar heb ik Sasha ontmoet. We vonden het beiden fijn om hier terug te zijn. Vanuit De Kempen, Limburg of Antwerpen ben je vaak sneller in Breda dan in Brussel. Een bezoek aan de stad kan je makkelijk combineren met een doortocht in SuperNova Experience, een prachtige plek waar wij met veel plezier de clip konden draaien van ‘’Meer Van Jou’. Wij hebben er inderdaad echt van genoten”, zegt Davy Gilles enthousiast.

Meer Van Jou’, de nieuwe single van Sasha & Davy, is digitaal beschikbaar en vind je ook terug op de ‘Thuis’-verzamelaar, die bestaat uit 15 nieuwe nummers en de 30 grootste Sasha & Davy-hits van de voorbije 10 jaar. De single en het album verschenen op Vlaamse Sterren/CNR.

Hier kan je Sasha & Davy volgen op TikTok:

www.tiktok.com/@sashaendavy

Hier kan je de videoclip bekijken:
https://www.youtube.com/watch?v=zdA2yxVauLk

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over