Vandaag komt 'Alleen', de nieuwe single van IKRAAAN, uit via alle online kanalen. Op het intieme nummer horen we de zangeres tegen een spaarzame muzikale achtergrond worstelen met haar eenzaamheid en tegelijkertijd de problematiek van het onderwerp breder bespreekbaar te maken. Daarom werd voor dit nummer een eenmalige samenwerking opgezet met Tele-Onthaal, om zoveel mogelijk jongeren kennis te laten maken met het nummer 106. Op dat nummer kunnen zij anoniem hun verhaal doen tegen een luisterend oor, op elk moment van de dag. Het nummer valt via deze link te streamen.

'Zoveel mensen om je heen, maar je voelt je steeds alleen.', zingt IKRAAAN confronterend op dit nieuwe nummer. Eenzaamheid en sociaal isolement is een probleem waar vele mensen altijd al mee kampten, maar de coronacrisis lijkt het alleen maar urgenter gemaakt te hebben. De verschillende diensten van Tele-Onthaal registreerden in de afgelopen maanden dan ook een duidelijke stijging in oproepen. In twintig procent van de gevallen waren deze ingegeven vanuit eenzaamheid en sociaal isolement, wat niet onlogisch is, aangezien sociale contacten zoveel mogelijk vermeden dienden te worden.

Ook onder jongeren was de nood hoog de afgelopen maanden, maar in de praktijk blijkt het voor deze kwetsbare groep niet altijd even evident om steun te zoeken bij instanties als Tele-Onthaal. De eigenzinnige IKRAAAN, die zelf ook heel stevig worstelde met de ongewone situatie tijdens de coronacrisis, tracht daar met 'Alleen' enige verandering in te brengen. Zodat eenzaamheid onder jongeren geen taboe hoeft te zijn. En zodat zij in de toekomst sneller steun zoeken wanneer daar nood aan is.

Zowel in het artwork als in de video van 'Alleen' wordt daarom expliciet verwezen naar de cijfercombinatie 106, het nummer waarop gratis en anoniem kan gebeld worden met een vrijwilliger. De sociaal bewogen zangeres heeft er een persoonlijke missie van gemaakt om met haar muziek geestelijke gezondheid prominent op de agenda te zetten en deze spontane samenwerking met Tele-Onthaal kadert daar perfect in. De mooie videoclip bij 'Alleen' is gemaakt door haarzelf en regisseuse Yaqine Hamzaoui en valt vandaag te bekijken via de volgende link. Het nummer staat op alle online streamingservices.

IKRAAAN, die zich het afgelopen jaar stormachtig opwerkte binnen de Belgische muziekwereld, is intussen aan het schrijven voor haar debuutalbum. Dat zal pas verschijnen in 2021. Dit najaar zal echter nog een EP van haar uitkomen, waarop 'Alleen' ook zal staan, samen met een aantal andere nieuwe nummers.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over