Vanaf 1 september presenteert Ihsane Chioua Lekhli samen met Ivan De Vadder De zevende dag op Eén. Voor Chioua Lekhli, die achter de schermen haar sporen verdiende bij Volt en Vlaanderen vakantieland, wordt het haar presentatiedebuut.

Vanaf zondag 1 september neemt Ihsane Chioua Lekhli samen met Ivan De Vadder de presentatie van De zevende dag voor haar rekening. Zij volgt daarmee Indra Dewitte op, die op 30 juni haar laatste uitzending presenteerde. Dewitte neemt afscheid van de VRT om adjunct-hoofdredacteur te worden bij Het Belang van Limburg.

Ihsane Chioua Lekhli heeft er alvast zin in:
“Ik ben heel blij met deze kans. Het is een uitdaging waar ik erg veel zin in heb. De zomervakantie is nog maar net begonnen, maar ik kijk al uit naar 1 september, de dag van mijn eerste uitzending.”

Carl Voet, hoofdredacteur tv-weeknieuws bij VRT Nieuws:
“Ik heb Ihsane op de Volt-redactie leren kennen als een gedreven, kritische en onafhankelijke collega met veel potentieel. Ik ben ervan overtuigd dat zij een sterke tandem zal vormen met Ivan De Vadder.”

Over Ihsane Chioua Lekhli
Ihsane Chioua Lekhli (°4/8/1985) studeerde Germaanse talen (Nederlands-Engels) aan de Katholieke Universiteit Leuven en volgde een lerarenopleiding aan dezelfde universiteit. In 2008 ging ze bij de VRT aan de slag als redacteur voor Vlaanderen vakantieland en van september 2009 tot maart 2013 werkte ze op de Volt-redactie. Sinds april van dit jaar werkt ze achter de schermen bij De zevende dag.

Ivan De Vadder en Ihsane Chioua Lekhli presenteren De zevende dag: vanaf zondag 1 september om 11.00 u. op Eén (live ondertiteld via Teletekst 888). Herhaling op zondag om 23.30 u. op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: