Ruben Van Gucht brengt verslag uit van de sportactualiteit

Vanaf 1 september verdiept De zevende dag zich opnieuw elke zondag in de politieke en maatschappelijke actualiteit. In het nieuwe seizoen neemt Ihsane Chioua Lekhli samen met Ivan De Vadder De zevende dag de presentatie voor haar rekening.

Wie de politieke en maatschappelijke actualiteit op de voet volgt, heeft dit najaar opnieuw een wekelijkse afspraak met De zevende dag. Vanaf 1 september vormen Ivan De Vadder en Ihsane Chioua Lekhli het nieuwe presentatieduo. Voor Ihsane, die de afgelopen jaren achter de schermen haar sporen verdiende bij Volt en Vlaanderen vakantieland, wordt het haar presentatiedebuut.

De zevende dag gaat iedere zondag dieper in op de beleidskeuzes. Politici en betrokkenen uit het middenveld geven achtergrond bij hun visie en standpunt en schuwen daarbij het debat niet. Verder heeft De zevende dag aandacht voor cultuur, vrijetijdsbesteding en muziek. Sportjournalist Ruben Van Gucht zet elke week het belangrijkste sportnieuws op een rij voor de kijkers.

Kersvers presentatrice Ihsane Chioua Lekhli heeft er zin in:
“Ik ben heel blij met deze kans. Het is een uitdaging waar ik erg veel zin in heb. Ik
kijk al uit naar 1 september, de dag van mijn eerste uitzending.”

Carl Voet, hoofdredacteur tv-weeknieuws bij VRT Nieuws:
“Ik heb Ihsane op de Volt-redactie leren kennen als een gedreven, kritische en onafhankelijke collega met veel potentieel. Ik ben ervan overtuigd dat zij een sterke tandem zal vormen met Ivan De Vadder.”

Over Ihsane Chioua Lekhli
Ihsane Chioua Lekhli (°4/8/1985) studeerde Germaanse talen (Nederlands-Engels) aan de Katholieke Universiteit Leuven en volgde een lerarenopleiding aan dezelfde universiteit. In 2008 ging ze bij de VRT aan de slag als redacteur voor Vlaanderen vakantieland en van september 2009 tot maart 2013 werkte ze op de Volt-redactie. Sinds april van dit jaar werkt ze achter de schermen bij De zevende dag.

Ivan De Vadder en Ihsane Chioua Lekhli presenteren De zevende dag:
vanaf zondag 1 september om 11.00 u. op Eén (live ondertiteld via Teletekst 888). Herhaling op zondag om 23.30 u. op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: