In de week van 21 januari volgt Iedereen beroemd Yanick Deleu uit Meulebeke tijdens een belangrijke week in zijn leven. Yanick, die een verstandelijke handicap heeft, kon nergens terecht toen zijn vader overleed en moest noodgedwongen een tijd in een kantoor slapen. Maar nu is er een appartement gevonden waar hij onder minimale begeleiding zal kunnen wonen. In de nieuwe rubriek De fietser doorkruist de Iedereen beroemd-reporter vanaf maandag 21 januari Vlaanderen op twee wielen. Verder houdt Iedereen beroemd deze week halt in Zwijndrecht, Herne, Putte, Halen en Lo-Reninge.

Voor Yanick Deleu uit Meulebeke is deze week bepalend voor zijn verdere leven. Als 39- jarige verstandelijk gehandicapte heeft hij het niet makkelijk gehad. Na het plotse overlijden van zijn vader in maart vorig jaar had hij geen familie en geen opvangplaats. Yanick kon nergens terecht. Koen Vanderbeke, coördinator van Mivalti, een dagcentrum voor mensen met een verstandelijke beperking in Tielt, ontfermde zich over hem. Yanick sliep maanden op een veldbed in het kantoor van Koen, omringd door al zijn kostbare bezittingen in twee bananendozen en een wasmand. Overdag neemt hij deel aan de activiteiten in het dagcentrum Mivalti. Een programma van werken en spelen bereiden Yanick voor op zelfstandig wonen.

Negen maanden na de dood van zijn vader is er eindelijk een appartement gevonden waar hij onder minimale begeleiding van Familiezorg en van Mivalti kan wonen. Hij keert terug naar zijn geliefde Meulebeke. Deze week laat Iedereen beroemd zien hoe Yanick zijn leven organiseert, al zijn spullen verhuist, zijn agenda leert beheren, leert koken ... Kortom, hoe hij een nieuwe start neemt en hoe zijn nieuwe leven begint.

De fietser
Iedereen beroemd neemt vanaf maandag de fiets. In de gloednieuwe rubriek De fietser stuurt het programma een reporter door weer en wind naar het uiterste oosten van Vlaanderen. Vanuit De Panne baant hij zich op de fiets een weg door Vlaanderen, met als ultieme bestemming het uiterste oostelijke punt: Kessenich. Het wordt een tocht in het putje van de winter langs bekende en onbekende plekken. Soms op zoek naar een regenschuilplaats of een hete kop koffie, maar vooral naar kleine en herkenbare verhalen. Maandag fietst de doorgewinterde reporter van De Panne naar Diksmuide, waar hij overnacht in ... de IJzertoren.

Locaties
Elke dag landt Iedereen beroemd op een andere locatie in Vlaanderen. Deze week filmt het programma op de volgende locaties: Zwijndrecht, Herne, Putte, Halen en Lo-Reninge. Een reporter en cameraploeg gaat in de gemeente op zoek naar dagverse quotes en beelden en maakt in elke gemeente een verrassende Ter plekke-reportage.

Iedereen beroemd: van maandag tot en met vrijdag om 19.40 u. en een compilatie op zaterdag om 19.35 uur op één

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: