Iedereen beroemd was tot nu toe de film van Dominique Deruddere die in 2000 uitgebracht werd. Maar sinds zondagmiddag is het DE musical van 2019. Het script werd geschreven door Frank van Laecke, die tevens ook de regie op zich nam, iemand met reeds ontzettend veel ervaring in de musical. De muziek en de liedjesteksten werden door een ervaren musicalacteur geschreven die deze taak voor de allereerste keer op zich nam. Niemand minder dan Jelle Cleymans maakte zijn debuut als componist voor deze musical. Het enige nummer dat niet door Jelle gecomponeerd werd was HET nummer van Iedereen Beroemd, Lucky Manuelo. Dit nummer werd in 2000 speciaal voor de film geschreven door Raymond van het Groenenwoud. En gezongen door de hoofdrolspeelster Eva Van der Gucht.

Iedereen Beroemd vertelt het verhaal van Marva Vereecken die graag beroemd wil worden. Ook haar vader droomde hier zelf al heel zijn leven van en zal er dus alles aan doen om zijn dochter hierin te doen slagen. Hij sleurt zijn dochter dan ook mee van zangwedstrijd naar zangwedstrijd maar nergens kan ze echt doorbreken. Als Jean Vereecken samen met zijn vriend Willy van Outreve dan nog eens zijn job verliest is hij de wanhoop nabij. De nummer 1 op dat moment is het nummer “Vuur” van zangeres Debbie. Als zij toevallig zijn pad kruist besluit Jean haar te ontvoeren. Zijn vriend Willy moet en zal op haar letten of hij nu wilt of niet. Hij chanteert haar manager om het nummer dat hij zelf schreef voor zijn dochter (Lucky Manuelo) tot een hit te brengen. Maar slaagt Jean erin de manager te overtuigen? Zal Lucky Manuelo een hit worden? Wordt Marva eindelijk beroemd? En hoe loopt het af met de ontvoering van zangeres Debbie? Dit alles kom je te weten door te gaan kijken naar deze topmusical!

Niet enkel voor Jelle was het de eerste keer. Ook twee van de hoofdrolspelers maakten hun debuut in de musical. Voor Sven De Ridder was het een jongensdroom die uitkwam. Hij kroop in de huid van Jean Vereecken, een vader die er alles voor over had om zijn dochter naar de top te brengen. Dat Sven een topacteur is weet iedereen, zijn timing en humor brengen de mensen vaak genoeg aan het lachen. Ook in deze musical waren er aan humoristische momenten geen gebrek. Maar dat Sven kon zingen, was voor vele mensen een nieuw gegeven. Hij sloeg met glans voor zijn eerste keer in de musical! Zijn dochter werd gespeeld door de tweede debutante, Joke Emmers. Ook Joke had enkel maar ervaring als actrice en was al te zien op verschillende theaterscènes in binnen- en buitenland en in verschillende series op TV. Ze zette een prachtige Marva neer. Heel ingetogen en verlegen, maar met af en toe haar op haar tanden. De innerlijke strijd die haar personage meemaakt liet ze mooi zien en ze toverde vaak een lach op het gezicht bij het publiek. Aan humor geen gebrek!

Deze twee nieuwelingen in de musical werden ondersteund door ervaren rotten in het vak; nl. Nele Goossens, Bert Verbeke, Peter Thyssen, Ianthe Tavernier en Steven Colombeen. Peter nam verschillende rollen op zich, maar de voornaamste was toch zijn rol als manager Vic. Hij plantte een echt karikatuur neer die de verscheidene lachsalvo’s teweeg bracht. Nele speelde de moeder van Marva met de nodige droge humor. Maar ook wist ze het publiek te raken met haar breekbaarheid. Ianthe mocht de vonken van de scène laten spatten met haar rol als zangeres Debbie. Met haar nummer vuur was het bijna onmogelijk voor het publiek om stil te blijven zitten. Ze liet nog maar eens zien hoe goed ze kon zingen. Naast de zang zette ze ook een fragiele maar grappige Debbie, of zeg maar Els neer. Bert speelde de beste maat van Jean (Sven De Ridder). Met zijn gestuntel liet hij toch maar zijn klein hartje zien en met de perfecte timing maakte hij van bepaalde scènes echt komische stukken. Last but not least hebben we nog Steven Colombeen, met zijn schitterende verschijning praatte hij heel het verhaal aan elkaar. En dat mag je letterlijk nemen met zijn glitterkostuums spatte de showbizz er vanaf. Steven mocht er voor Iedereen Beroemd even helemaal overgaan en dat deed hij met de hulp van zijn ladies, het ensemble; Lauren De Ruyck, Charlotte Suijs, Rosanne Pits en Lynn Vercauteren.

Het decor van iedereen beroemd is bescheiden maar kan in enkele seconden worden omgetoverd tot chalet, discotheek, of een echte showstage. Met twee draaischijven wordt er vlot gewisseld tussen verschillende locaties. Ze zorgden ook voor een leuke dynamiek in bepaalde nummers. Iedereen Beroemd is een echte feel good musical. Een lach, een traan, een herkenbaar verhaal, allemaal uitstekende ingrediënten om er iets fantastisch van te maken en dat deden ze ook! De film was al geweldig, maar de musical overstijgt dit toch nog. Een echt pareltje waar cast en creatives terecht fier op mogen zijn. Deze musical mag je dit jaar echt niet missen! Ga zeker nog een kijkje nemen voor het te laat is. De voorstelling speelt nog tot en met 17 maart in Theater Elckerlyc en tourt daarna nog enkele data door Vlaanderen.

Tickets en info kan je vinden op www.judastheaterproducties.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: