Nog geen drie jaar geleden is het dat Ida de Nijs haar eerste volledige album TUSSEN AMSTERDAM EN BRUSSEL uitbracht. Voor haar kinderen was de bedoeling. Dat liep iets anders. En het is ook pas twee jaar geleden dat ZANDLOPER verscheen. Haar tweede album. Dat werd al snel CD van de week op Radio 2 in het programma ‘Lage Landen’ en in het bekende programma ‘Volgspot’ in Nederland op NPO 5. Nu al een derde volledig nieuw album is voor haar zelf geen verrassing.

“Omdat ik laat ben begonnen en omdat ik zo graag in de studio zing met al die vreselijk goede muzikanten om me heen” zegt ze er zelf over. “En omdat er zoveel mooie liedjes zijn die ik krijg en zelf bewerk met mijn team.”

Op dit album niet opnieuw een duet met Kris de Bruyne maar wel een bijzondere bonustrack met een gezongen gedicht van Mary Boduin over Vlaanderen. Er staan prachtige liedjes op deze CD. Liedjes die Ida kreeg van Sabien Tiels en Udo Mechels. Vanzelfsprekend ook weer bijzondere bijdragen van Maarten Peters, die haar gast was tijdens haar eerste avondvullende concert. En zelf heeft ze ook weer een aantal mooie, bijna vergeten traditionals omgezet in het Nederlands. Allemaal gearrangeerd door Marty Townsend en Frank Van Bogaert. “Nieuwe liedjes met een vleugje herkenning,” noemt ze die.

In het infoboekje bij de CD legt ze uit hoe en waarom alle liedjes op haar album kwamen.

UIT DE SCHADUW heet het, opnieuw buitengewoon professioneel geproduceerde, album. “Omdat ik nu niet langer een onbekende zangeres ben in mijn genre, maar een door collega’s gerespecteerde artieste. Met een grote schare eigen fans en liefhebbers in het hele Nederlandstalige gebied. Voor al die mensen is dit album. Nu weet ik dat ik hen daar echt een héél groot plezier mee doe. Ik ben uit mijn eigen schaduw gestapt. En uit de schaduw van al die fantastische zangeressen die me zijn voorgegaan.”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over