voorstellingen in het Studio 100 Pop-Up Theater worden hernomen vanaf 4 augustus

Ianthe Tavernier en Michel De Meyer zullen vanaf eind augustus de cast van de musical Daens vervoegen. Ze spelen respectievelijk de rol van Nette Scholliers en de socialistische voorman Jan De Meeter. De acteurs zullen hun rol afwisselend spelen met Free Souffriau en Jelle Cleymans die uiteraard ook aan boord blijven.

Na een gedwongen pauze van anderhalf jaar is Studio 100 bijzonder verheugd om te kunnen aankondigen dat er vanaf 4 augustus 2021 opnieuw spektakel-musicals opgevoerd zullen worden in het Pop-Up Theater in Puurs. Op 28 februari 2020 ging de nieuwe, spectaculaire versie van de succesmusical Daens in première. Na amper 1 week moesten de voorstellingen echter al gestaakt worden.

Ianthe Tavernier: “Ik ben ongelooflijk blij dat ik deel mag uitmaken van de cast van Daens. Zowel voor als achter de schermen is dit een productie met topmensen. De rol van Nette is voor mij als actrice eten en drinken. En weten dat ik deze rol mag delen met niemand minder dan Free Souffriau is voor mij helemaal een feest!"

Michiel De Meyer: “Na 40-45 is Daens de tweede grote musical in het Studio 100 Pop-Up Theater waarin ik een hoofdrol mag vertolken. Momenteel zijn we nog druk aan het repeteren maar ik kijk er in elk geval heel hard naar uit om gestalte te geven aan Jan De Meeter"

Verhaal

De musical Daens is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1992 van grootmeester Stijn Coninx. Hij situeert zijn epos over recht en onrecht, over leven en dood, in het Aalst van 1900 en dompelt ons onder in het rauwe, uitzichtloze leven van de arbeidersklasse.
Eén man gaat echter de strijd aan met het immense onrecht van die tijd.

Die man is priester Adolf Daens.

Daens vanaf 4 augustus 2021
Studio 100 Pop-Up Theater Puurs
tickets & info via www.daens.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: