Voor de opnames van het laatste Wallace Vanborn album 'The Orb We Absorb’ trokken Ian Clement & co vorig jaar nog naar Rancho De La Luna, die magische opnameplek in de Californische woestijn, waar ze maar liefst 5 weken mochten genieten van de gastvrijheid van EODM-gitarist Dave Catching en ex-EODM bassist Brian ‘Big Hands’ O’Connor. Dat Ian zich aangesproken voelde door hun oproep “To Play It Forward!” verbaast dan ook niet, en in eigen stijl nam ook hij een cover op van ‘I Love You All The Time’, het nummer waarvan alle publishing-inkomsten door Eagles Of Death Metal gedoneerd worden aan de slachtoffers van de recente aanslagen in Parijs.

Op zijn versie van 'I Love You All The Time' ruilt Ian Clement de uitbundige zomerse pret in voor een winterse maar hartverwarmende melancholie. Dat het inderdaad De Warmste Week mag worden. Want ook zijn eigen inkomsten op de track staat hij af aan een goed doel en voor een problematiek die zelfs nog dichter bij zijn bed staat: geestelijke gezondheidsproblemen en de negatieve beeldvorming daarrond. Alle royalties gaan dan ook naar Te Gek!? - “Geen Stempel Op Mensen”, een aanhoudend initiatief om het taboe te doorbreken.

Beluister de cover hier

Naast het bezweren van zijn demonen als frontman van Gentse stonerhelden Wallace Vanborn, schuilt in Ian Clement ook een eigenzinnige singer-songwriter. Dat bewees hij al met zijn eerste soloplaat 'Drawing Daggers' (2013). Intimistische, verhalende en soms sombere songs, maar altijd even sterk met veel aandacht voor beeldende teksten die aan de ribben blijven plakken. Op dit moment werkt Ian volop aan een follow-up album dat gepland staat voor release in het voorjaar van 2016.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: