Release van het nieuwe album ‘Osmosis’ wordt gevolgd door Nederlandse en Belgische tour

Na de release van single ‘Between Worlds’ en de aankondiging van een tour door Duitsland, kondigt I am Oak nu het aankomende album ‘Osmosis’ aan. Naast deze aankondiging brengt de Utrechtse band vandaag nieuwe single ‘Swells’ uit, samen met een sfeervolle video. ‘Osmosis’ komt op 6 september uit op Snowstar Records. De albumrelease wordt gevolgd door een tour door Nederland en België.
‘Swells’ is nu overal beschikbaar. Pre-order het nieuwe album ‘Osmosis’ nu in de Snowstar webshop. Tickets voor de tour zijn beschikbaar via www.snowstar.nl/shows.

I am Oak staat bekend om hun bescheiden en kalme nummers met gitaar in de kern. Op het komende album ‘Osmosis’ komt I am Oak door ditmaal de piano als startpunt te gebruiken met een vernieuwde sound, wat ook goed te horen is op de nieuwe single ‘Swells’. ‘Osmosis’ is het zesde studio album van de band, na debuutalbum ‘On Claws’ in 2010 en het laatste album ‘Our Blood’ in 2016.
Thijs Kuijken (I am Oak) over het nummer: “In het nummer Swells kon ik experimenteren met het rijke klankpalet van de piano. Met enerzijds een vol, complex geluid en anderzijds kon ik met een minimalistische aanpak ruimte creëren door stiltes te laten vallen.

De video voor ‘Swells’ doet denken aan Oosterse filosofieën van harmonie en balans. In de video zien we videomaker Martijn Bastiaans’ meditatieover de vergankelijkheid van de natuurlijke wereld, vastgelegd tijdens zijn residentie op een van de Faeröer-eilanden. Een indrukwekkend en verlaten paard, onderworpen aan de elementen van de natuur, omgeven door een landschap dat door de tijd gevormd werd door wind en water. “Ik zag het paard meerdere keren staan op een berg ver weg, vanuit het huis waar we verbleven. Ik wilde het verder onderzoeken en zocht naar de eigenaar. De boer had het paard jaren geleden gekocht voor zijn dochter, maar zij verloor haar interesse in het paard bijna onmiddellijk. Nu is het paard 20 jaar oud en staat ze al jaren op dezelfde plek op de berg. De tijd staat daar stil. De boer wil van haar af, binnenkort graaft hij een gat..” Aldus videomaker Martijn Bastiaans.

‘Swells’ is nu beschikbaar op Spotify, Apple Music, Deezer, iTunes en Bandcamp. De single staat ook op het nieuwe album ‘Osmosis’, die 6 september uitkomt. Pre-order het album via de Snowstar webshop. Bekijk de video voor ‘Swells’ hier:

I am Oak kondigt ook een tour door Nederland en België aan, naast de eerdere aangekondigde tour door Duitsland. Ze spelen de volgende shows:
15-09 De Nijverheid, Utrecht (NL) (Release show) 19-12 Muziekgieterij, Maastricht (NL)
25-09 Het Depot, Leuven (BE) 20-12 Vera, Groningen (NL)
12-12 Paradiso, Amsterdam (NL) 11-01 Merleyn, Nijmegen (NL)
13-12 Stille Nacht, Rotterdam (NL) 01-02 Muziekcentrum, Dranouter (BE)

Tickets voor deze shows en de eerder aangekondigde Duitse tour via www.snowstar.nl/shows.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over