Single is in een dag geschreven en opgenomen in Hortus Botanicus te Amsterdam

Afgelopen zomer verbleef Joost Stokhof, ook wel bekend als illustrator ‘The Things We Are’, een week lang in de prachtige Hortus Botanicus in Amsterdam. Naast een boek met tekeningen resulteerde dit ook in een 7” vinyl, samen genaamd ‘I See Plants Shaking Hands’. Voor deze 7” nodigde Stokhof verschillende artiesten uit. Zo kwamen bijvoorbeeld Eefje de Visser & Nuno Dos Santos langs, maar ook Snowstar’s Thijs Kuijken, beter bekend als I Am Oak.

Thijs Kuijken vergezelde Joost Stokhof een dag lang, waarin hij een nieuw nummer schreef en deze diezelfde avond na sluitingstijd ter plekke opnam. Resultaat is het prachtige ‘Field Studies’, waarover Thijs het volgende zegt:

“Het was een vreemde uitdaging om in één dag en van één plek een lied te moeten maken. Zonder enige vorm van verwachtingen of voorbereide methodes lukte het ons toch om tot een punt te komen waarbij Joost en ik ’s avonds in het donker in onze kas druk aan het werk waren met onze indrukken van de dag – Joost al tekenend aan zijn bureau en ik in opname-modus aan mijn bureau. Uiteindelijk heb ik zo flarden van observaties, gesprekken met Joost en ontdekkingen die we samen gemaakt hadden in de tuinen en kassen, tot een liedje kunnen vormen.”

‘Field Studies’ is nu te beluisteren op Spotify en te koop via Bandcamp en de Snowstar website.

Op 30 december speelt I Am Oak een exclusieve show in EKKO. Hier viert I Am Oak de release van de ‘On Claws’ vinyl reissue, welke eerder dit jaar is uitgebracht, door het gehele album integraal te spelen in de Utrechtse popzaal. Daarnaast speelt de band ook nog drie shows in Duitsland.

Aankomende I Am Oak shows:

  • 14/12 – Warenwirtschaft, Hamburg (DE)
  • 15/12 – Rotbart Rixdorf, Berlin (DE)
  • 16/12 – Die Wohngemeinschaft, Köln (DE)
  • 30/12 – EKKO, Utrecht

Tickets voor de show in EKKO zijn via de volgende link te koop: http://bit.ly/IAmOakEkko

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over