Eerste helft van de nummers op het nieuwe album, dat op 18 december uitkomt, is nu al beschikbaar

Na het uitbrengen van eerste single ‘Furrows’ en de aankondiging van het nieuwe album ‘Odd Seeds’ twee weken geleden, brengt singer-songwriter Thijs Kuijken, spil van de Utrechtse formatie I Am Oak, vandaag het eerste deel van het album online uit. ‘Odd Seeds’ is een verzameling van 26 nummers, waarvan de meeste unieke en nieuwe versies van bestaande nummers zijn die zijn opgenomen terwijl hij zijn dagen thuis doorbracht vanwege COVID-19 in maart, april en mei van dit jaar. Terwijl de gelimiteerde dubbel LP en Cassette tape op 18 december worden uitgebracht, is ‘Odd Seeds (Part 1)’ nu al beschikbaar op streamingdiensten en in online winkels. I Am Oak heeft ook een video gemaakt voor ‘Horizon’, een van de nummers die op ‘Odd Seeds (Part 1)’ staat. Pre-order het album, waarop ook een nieuw nummer genaamd ‘That’s That’ staat, nu in de Snowstar Records webshop. Alle pre-orders krijgen een exclusieve I Am Oak Tote Bag en stickers, en er zijn meerdere speciale bundelaanbiedingen met eerdere releases van de band. I Am Oak speelt solo shows in Nijmegen, Utrecht en Middelburg ter viering van de release volgende maand. Tickets zijn nu te koop via www.snowstar.nl/shows.

Thijs Kuijken staat bekend als een artiest die liever verkent dan onthult. Die denkwijze komt ook fraai tot uiting in zijn muziek: slepend van karakter en zich overleverend aan het moment, zijn stemgeluid aangenaam laverend tussen klank en poëzie. Kuijken kan gevoelens en gedachten prachtig omzetten in beschouwingen van natuurfenomenen en landschappen. Door de jaren heen is het repertoire van I Am Oak, beginnend met het debuut album ‘On Claws’ uit 2010, uitgegroeid tot een volwaardige collectie van zes studio albums, een live album, twee EP’s en een aantal op zichzelf staande singles tussendoor. Na de release van album ‘Osmosis’ in de herfst van vorig jaar zou 2020 het jaar zijn van tours door Europa en trips naar verschillende continenten, totdat een zekere pandemie ervoor zorgde dat alle plannen voor 2020 van tafel geveegd moesten werden.

Thijs Kuijken moest zijn tijd, net als ieder ander, verplicht thuis doorbrengen. Dit maakte hem echter niet minder productief: “Tijdens de quarantaineperiode van maart 2020 heb ik een video opgenomen waarin ik een van mijn nummers live speelde, om op internet te delen in plaats van een echte live show. Dit veranderde al snel in een dagelijkse oefening van 50 dagen, resulterend in 50 opgenomen nummers” Aldus Thijs Kuijken zelf. Wat deze 50 nummers extra speciaal maakte, is dat de meeste unieke en nieuwe versies van bestaande nummers waren. Er waren zelfs enkele nummers die hij nog nooit eerder live had gespeeld. 'Odd Seeds' is een selectie van 26 van deze 50 nummers, die allemaal herinterpretaties zijn van nummers uit de I Am Oak catalogus, variërend van vóór het debuutalbum tot het meest recente album 'Osmosis'. Allemaal op hun eigen manier bijzonder. Er is zelfs een nieuw nummer genaamd ‘That’s That’

‘Odd Seeds (Part 1)’ is nu beschikbaar op Spotify, Apple Music, Deezer, iTunes en Bandcamp. Pre-order de gelimiteerde dubbel LP of cassette tape nu in de Snowstar Records webshop. Bekijk de video van ‘Horizon’ hier:

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over