Het duo gevormd door Theo Hutchcraft en Adam Anderson uit Manchester kondigt zijn terugkeer aan met een nieuwe plaat 'Surrender', maar ook - en vooral - met een concerttournee die hen onder meer naar ons land zal brengen!

De teller van Hurts staat vandaag al op ruim 1 miljoen verkochte platen en 3 miljoen verkochte singles over de hele wereld. De formatie maakt voor fans van Engelse electropop al het mooie weer sinds 2010. Met klasse en elegantie weten ze al het moois van hun voorgangers (Pet Shop Boys, OMD) te combineren, en er hun hypermoderne toets aan mee te geven. "Wonderful Life" en "Better Than Love", uit hun debuutplaat 'Happiness', zijn de gedroomde voorbeelden. Hun tweede album 'Exile' (2012) kan opnieuw bekoren met songs als "Miracle", "Blind" of "Help" met Sir Elton John als eregast op de piano. Het jaar daarop is het de beurt aan het duo om uitgenodigd te worden; op de hit "Under Control" van Calvin Harris en Alesso. Op het podium vult Hurts moeiteloos de mooiste concertzalen in de vier windstreken (waaronder bij ons de AB), en spelen ze op de grootste festivals (Rock Werchter, Pukkelpop), keer op keer met veel bijval.

In juli vorig jaar schotelde Hurts ons een voorsmaakje van hun derde langspeler voor, met de single "Some Kind of Heaven", met hun onafscheidelijke partner Jonas Quant aan de productietafel. Voor deze nieuwe plaat besloten Adam en Theo om zich ook te laten omringen door de talenten van producers Stuart Price (Madonna, The Killers) en Ariel Rechtshaid (Haim, Vampire Weekend), die beiden al bekroond werden met de Grammy Award.

In afwachting van de release van 'Surrender', die gepland staat op 9 oktober, onthult Hurts ons alvast de plannen voor hun aanstaande tournee! De band wacht u op 17 februari op in de Ancienne Belgique! De ticketverkoop start op vrijdag 18 september vanaf 11u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Hurts
Datum: 
17 februari 2015
Locatie: 
Ancienne Belgique

Reservatie:

Meer over