Om tien jaar Hotel Vocal te vieren, brengt het Fakkelteater nu in hun Rode Zaal een drietal zaalshows. Gewoonlijk vindt Hotel Vocal namelijk plaats in de foyer in de Hoogstraat. Nu werden de artiesten ook vakkundig begeleid door een twaalfkoppig orkest onder leiding van Pol Vanfleteren, die met een aanstekelijk enthousiasme zijn muzikanten dirigeerde en ook zelf speelde aan de vleugelpiano.

Gastheer Sam Verhoeven startte de show met het energieke 'Ik leef niet meer voor jou' van Marco Borsato, waarbij helaas een deel van zijn stem verloren ging in de overweldigende muziek van het nummer. De Rode Zaal is een intieme zaal, waarbij een orkest misschien al snel de artiesten kan overstemmen. Ook de prachtige stem van Anne Mie Gils verdween soms tussen de blazers en strijkers, wat erg jammer was. Desalniettemin was het een sfeervolle namiddag, waarbij de nummers vlot en vrolijk aan elkaar gepraat werden door de drie artiesten. Jelle Cleymans bracht een mooie ode aan zijn vader met de gevatte tekst van zijn nummer 'Papa, ik lijk steeds meer op jou' en wist het publiek te charmeren, niet enkel met zijn stem, maar ook met zijn grapjes.

De nummers leken veelal gericht te zijn op de oudere populatie, met nummers gaande van artiest Jimmy Frey tot Louis Neefs. Dit stoort echter absoluut niet: het was veeleer een verrijking. Er was zeker genoeg variatie qua nummers en het nodigt uit tot nieuwe ontdekkingen. Zo bracht Anne Mie Gils een steengoede cover ten berde van Sade's 'Smooth Operator', was Sam Verhoeven een toonbeeld van een veelzijdig entertainer toen zijn stem door de zaal weerklonk in het nummer 'Kleine Johanna' en leerde Jelle Cleymans de aanwezige jongeren de klassieker 'Rode Wijn' van Bram Verhoeven kennen. Voornamelijk de medleys waren een hit bij het publiek, waarbij er al eens werd meegezongen. De dames naast me verzekerden me dat het in de foyer er heel anders aan toe ging, maar haastten zich toe te voegen dat ze dit ook prachtig vonden.

Hotel Vocal heeft, terecht, een trouw publiek. Dankzij deze jubileumeditie heb ik het nu ook leren kennen, en kan ik zeggen dat ik erg benieuwd ben naar het volgende optreden. Voor wie twijfelt omwille van dit voornamelijk oudere publiek, zeg ik: koop absoluut een keer tickets. De variatie en veelzijdigheid van zowel nummers als artiesten, maakt deze show meer dan de moeite waard om eens bij te wonen!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Hotel Vocal
Datum: 
14 december 2014
Locatie: 
Fakkelteater, Rode Zaal
Meer over