Zondag 21 december mocht ik in volle kerstdrukte naar de derde zaalshow in de reeks jubileumoptredens van Hotel Vocal. Vorige week was het 'in symphonie", deze keer "Glamour". Niet alleen droegen de dames verschillende prachtige jurken en broekpakken, glitters werden niet geschuwd. Als special guest was de dragqueen Sederginne er, die helemaal paste in het glamour-thema. Voor deze gelegenheid was er overigens ook een grote showtrap voorzien, wat toevoegde aan de algehele glamoureuze sfeer.

Ook dit keer was Sam Verhoeven een charmante gastheer, die uitvoerig zijn publiek bedankte voor de opkomst en vlotjes de korte babbels afwisselde met het aan elkaar praten van de nummers. Deze gangmaker kreeg iedereen mee tijdens zijn renditie van "Lichtjes aan de Schelde" en iedereen muisstil tijdens diens interpretatie van Edith Piaff`s "Mon Dieu". Samen met Ann Van Den Broeck verbaasde hij ook door het aartsmoeilijke duet van Freddy Mercury en Montserrat Caballé, "Barcelona", te brengen. Met verve, trouwens. Het enige jammere aan het nummer was dat Daisy Thys en Synergine deze performance uitbeeldden, wat erg afleidend was.

Daisy Thys overtuigde zangtechnisch niet helemaal in het eerste gedeelte van de show, maar maakte dat meer dan goed door een fijne versie van de klassieker "Fever" te brengen. Dat ze echter ook over komisch talent beschikt, bewees ze door een heel overtuigende Louis Armstrong neer te zetten. En ook al leidde het af van het nummer Barcelona, ze speelde even goed met verve en flair Freddie Mercury.

Ook Ann Van Den Broeck toonde zich een echte ster in veelzijdigheid. De jazzy versie van "Cheek to cheek" sprak erg aan, haar enorme talent bleek vooral uit het feit dat ze drie verschillende zangstijlen schijnbaar moeiteloos combineerde in "Meisje in 14G". Pol Van Fleteren was opnieuw dirigent van dienst. Het orkest was kleiner deze keer en inderdaad minder overweldigend dan in de symfonie editie. Het enthousiasme was nog steeds even groot als bij de eerste shows.

Wat mij betreft, overtuigde deze zaalshow nog maar eens waarom Hotel Vocal zo`n succes is. Het was een voorrecht een zondagmiddag daar aangenaam te vertoeven en mezelf te laten verrassen door artiesten en publiek.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Hotel Vocal met gasten Daisy Thys & Ann Van Den Broeck
Datum: 
21 december 2014
Locatie: 
Fakkelteater, Rode Zaal
Meer over