Fans van Hooverphonic worden de komende maanden verwend! Niet alleen hoor je binnenkort een nieuwe single zowel op radio áls televisie verschijnen, ook live is er het nodige nieuws. De band blikt vooruit op twee uitverkochte shows met groot orkest en je kan de 'In Wonderland Tour’ nog steeds bewonderen op een podium in de buurt. Tijd voor een overzicht.

Eerst en vooral is er geweldig nieuws over 'Hooverphonic With Orchestra II’: net als tijdens de eerste reeks concerten met groot orkest uit 2012, is het concept ook deze keer een waar succes. De groep speelde in december al twee uitverkochte shows in de Antwerpse Elisabethzaal, en ook voor de twee toegevoegde optredens op 4 & 5 maart is een kaartje bemachtigen ondertussen tevergeefs. De happy few die erbij is, maakt zich in de recent gerenoveerde Elisatbethzaal op, voor een prachtige avond met oude en nieuwe hits in een klassiek jasje.

Voor wie er dan niet bij kan zijn, is er gelukkig ook goed nieuws. Hoewel de ticketverkoop voor de rest van de liveshows hard gaat, zijn er nog steeds kaartjes beschikbaar voor de 'In Wonderland Tour’. Bij die optredens wordt Hooverphonic bijgestaan door een tienkoppig strijkersensemble en meerdere intrigerende, karaktervolle stemmen. De set is opgebouwd uit nieuwe én oude hits, die soms dicht aanleunen bij het origineel, en soms een compleet nieuw jasje kregen. Hieronder tref je de lijst met optredens voor de komende maanden, zodat je weet waar je Hooverphonic bij jou in de buurt kan meepikken. Wees er snel bij!

Na recente hits als 'Hiding In A Song’, 'You’ en 'Badaboum’ is er ten slotte nog de nieuwe single 'Deep Forest', die vandaag verschijnt. Sinds het vertrek van zangeres Noémie Wolfs maakt Hooverphonic gebruik van gasten om aan de nummers een eigen karakter te geven met hun stem. Voor 'Deep Forest’ deden Alex Callier & Raymond Geerts beroep op de Brusselse Christa Jerôme. Zij zong in een vorig leven bij Starflam, en brak door toen Marc Moulin haar ontdekte en meteen ook liet zingen op een aantal nummers.

Nu doet Hooverphonic dus hetzelfde, en het bijzondere is dat de song niet alleen op de radio te horen zal zijn, maar ook op televisie. 'Deep Forest’ zal namelijk te horen zijn in de begingeneriek van Chaussée d’Amour, de nieuwe, twaalfdelige crimireeks van Vier die gisterenavond startte.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over