Verse lading kandidaten waagt vanaf morgen kans in nieuw seizoen van De Sollicitatie

Een sollicitatiegesprek: heel veel Vlamingen krijgen ermee te maken en voor velen onder hen is het zelfs één van de spannendste momenten uit hun leven. De Sollicitatie zit vanaf morgen - dinsdag 8 januari - in het nieuwe, tweede seizoen opnieuw dicht op de huid van de werkgevers en potentiële werknemers. Discreet opgestelde camera's registreren het levensbelangrijke gesprek en zoomen in op de nervositeit, de uitschuivers en de gloriemomenten. De kijker volgt de kandidaten zowel vóór, tijdens als na het sollicitatiegesprek. In elke aflevering werven twee bedrijven iemand aan uit een poule van telkens vier sterke kandidaten.

10 seconden. Langer duurt het niet om een eerste indruk te maken, maar gelukkig krijgen de sollicitanten één uur de tijd om hun vakkennis, talent en passie voor de job uit de doeken te doen en hun toekomstige werkgever te overtuigen. De Sollicitatie ontvangt een brede waaier aan bedrijven en werkzoekenden in een gezellige kantoorruimte: van één van de grootste bierproducenten van België dat op zoek is naar een promotor tot een kapsalon dat de geknipte kapster hoopt te strikken. Elke kandidaat - jong of oud, ervaren of niet - maakt evenveel kans op de job. Wie legt uiteindelijk het beste gesprek af?

Morgenavond vinden alvast twee sollicitanten hun droomjob in de eerste aflevering. Een gepassioneerde hondenfluisteraar mag meteen aan de slag in de Toscanzahoeve in Langdorp-Aarschot bij de bekende dierentherapeut Inge Pauwels. En het stijlvolle marketing- en communicatiebureau NewWorld uit Mechelen zoekt een gemotiveerde planning officer.

20 jaar geleden richtte eventspecialis Wim Voss het marketingbureau NewWorld op. Sindsdien kloppen hier steeds meer grote internationale merken aan. Wim en zijn rechterhand Mehdi Mathlouthi gaan nu op zoek naar een enthousiaste planning officer om hun groeiend bedrijf te versterken. Sabrina en bakkersdochter Tess hengelen naar hun eerste job. De ambitieuze Sabrina is echter geen onbekende voor het bedrijf, want zij deed er al stage. Beide meisjes komen tegen de wel zeer ervaren Isabelle te staan. De vierde kandidaat, Oussama verschijnt veel te laat op de afspraak en doet er alles aan om het ongenoegen bij Wim en Mehdi weg te werken.

Gedragstherapeuten Inge Pauwels en Anne Appeltants brengen mensen en dieren dichter bij elkaar in de Toscanzahoeve. Voor hun florerende zaak gaan beide dames op zoek naar een dierentherapeut met onderwijstalent. Vier dierenliefhebbers worden, samen met hun hond, uitgenodigd. Verpleegkundige Kim wil bewijzen dat ze, naast mensen, ook heel goed honden kan verzorgen. Kjell komt trots zijn goed getrainde Stafford voorstellen. De Nederlandse Astrid kijkt ernaar uit om na een lange periode van ziekte de draad weer op te nemen. Jennifer is een echte dierenvriend en hoopt van haar hobby haar beroep te maken. Een praktische test moet het kaf van het koren scheiden: wie herkent de meeste hondenrassen?

De Sollicitatie – Elke dinsdag om 21.20 op VIER

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over