© Marc Ras

Onder ruime mediabelangstelling  ging in Genk de nieuwste film van Stijn Coninx, MARINA in première. Dat de mijnsite het decor was voor deze feestelijke premièrevoorstelling is niet toevallig. Een groot deel van Rocco’s leven speelde zich af in die omgeving. Door de aanwezigheid van de mijntorens en de gebouwen voel je nog steeds de sfeer van het leven van de vroegere buitenlandse immigranten. De film Marina speelt zich ook grotendeels af in dit decor. Het vertelt het verhaal van de jeugdjaren van Rocco Granata, die met zijn lied Marina een wereldwijde hit scoorde. Zijn muzikale ambitie zorgde voor heel wat conflicten met zijn vader Salvatore. Matteo Simone vertolkt op sublieme wijze de rol van jonge Rocco. De rol van vader Granata neemt de Italiaanse steracteur Luigi Lo Cascio voor zijn rekening.

Voor deze première zakten meer dan 2000 genodigden af naar Genk. Bij de talrijke BV’s zagen we onder meer Leah Thijs, Johan Verminnen, Luc Appermont, Bart Kaëll, Hugo Camps, Kristien Hemmerechts, Jan Decleir, Marie Vinck, Stijn Meuris en uiteraard nog vele andere. Prins Laurent en prinses Claire vertegenwoordigden de koninklijke familie.

Na afloop van de film werd de cast en de crew in de bloemetjes gezet. Rocco Granata was diep ontroerd door het resultaat : “Stijn heeft mijn verhaal in een prachtige film omgezet. Zoals de vader in de film, was ook mijn vader. Ook mijn moeder die steeds een verzoenende rol moest spelen, was zoals in de film. Ik ben Stijn dan ook erg dankbaar voor deze warme film !” Rocco Granata deed zelfs nog een toegift en zong nog even het refrein van Marina.

In de wandelgangen van de Euroscoop was nadien iedereen het over eens : Marina is een prachtige film met een ijzersterke vertolking van Matteo Simone.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over