Tomas De Soete is het beu! Zijn vriendin Siska Schoeters geeft altijd commentaar op zijn rijstijl: “Ze ziet gevaar waar er geen is en dan begint ze te roepen. Ik schrik daarvan. Dat is pas gevaarlijk.” Hoog tijd om Siska te laten voelen hoe irritant dat is. Wanneer zij denkt samen met chauffeur Bert mee te doen aan een opname van een Vlaamse versie van Carpoolkaraoke, pikken de twee een lifter op. En die lifter heeft heel wat aan te merken op Berts rijstijl: “Je schakelt heel raar. Pas op in de bochten. Houd je beide handen op het stuur. Opgelet voor tegenliggers.” De man doet Siska aan iemand denken: “Je bent net zoals ik. Mijn vriend klaagt daar altijd over.”

Yorne zit al acht jaar met een zeer belangrijke boodschap: hij is homo. Zijn beste vriendin Shana weet het al, maar nu wil hij ook Shana’s mama Nancy en vriend Ignace de waarheid vertellen. Enig probleem: “Ik wil het al heel lang zeggen, maar ik krijg het niet over mijn lippen.” Gelukkig krijgt hij hulp van Jens. Nancy en Ignace krijgen de boodschap vanop grote hoogte.

Politie-inspecteurs Jens en Janne onderzoeken verschillende diefstallen die zich hebben voorgedaan tijdens dansoptredens van Mona. Ze bellen aan bij Mona’s beste vriend in de hoop dat hij getuige was van de feiten. Want hij was toch aanwezig om zijn vriendin te zien dansen? Neen, zo blijkt uit de ondervraging. Na zeven jaar aandringen heeft Mona Nick nog altijd niet kunnen overtuigen om te komen kijken. “Dansen interesseert mij niet”, legt Nick uit. Maar daar heeft Jens geen begrip voor.

Sanne vraagt al jaren aan haar man Nils om de garage op te ruimen en te renoveren, zonder resultaat. Misschien krijgt Gerty Christoffels hem wel aan het werk? Wanneer ze hem thuis opzoekt om hem te bedanken voor de werken, lijkt Nils zich van geen kwaad bewust. Hij neemt de bedanking in ontvangst en beschrijft in geuren en kleuren wat hij allemaal heeft gedaan. Je zou haast geloven dat hij de werken effectief heeft uitgevoerd. Gerty is alleszins onder de indruk en wil het geleverde werk dan ook graag bewonderen…

Hoe Zal Ik Het Zeggen? Elke maandag om 20.35 bij VTM

De afleveringen van Hoe Zal Ik Het Zeggen? zijn live en uitgesteld te bekijken via vtm.be en de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: